Ankara'da Dassault Falcon 50 tipi özel bir jetin düştüğü öğrenildi. Esenboğa Havalimanı'nda da uçuşlar an itibariyle askıya alındı.
Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mohamed Ali Ahmed Al-Haddad ile birlikte 5 kişilik ekibini taşıyan uçakta 1 kabin memuru ve 2 pilotun bulunduğu kaydedildi.
Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mohamed Ali Al-Hadda, bugün Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i ziyaret etmişti.
Edinilen bilgiye göre, bölgede patlama sesinin duyulduğu öğrenildi.
Ankara'da özel jet düştü... Hava sahası kapatıldı:
— Cumhuriyet (@cumhuriyetgzt) December 23, 2025
Libya Genelkurmay Başkanı'nın da içinde olduğu doğrulandı
İlk görüntüler geldi!https://t.co/W0LUcr6r74 pic.twitter.com/WX9ztkI87T
ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: UÇAKLA YENİDEN TEMAS SAĞLANAMAMIŞTIR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya söz konusu durum hakkında bir açıklama yaptı.
Yerlikaya şunları yazdı:
"Bu akşam saat 20.10’da Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Tripoli’ye gitmek üzere havalanan, kuyruk numarası 9H-DFJ olan Falcon 50 tipi iş jetiyle saat 20.52 itibarıyla irtibat kesilmiştir.
Söz konusu uçaktan Haymana civarında acil iniş bildirimi alınmış; ancak sonrasında uçakla yeniden temas sağlanamamıştır.
Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Muhammed Ali Ahmed AL-Haddad’ın da aralarında bulunduğu uçakta beş yolcu bulunmaktadır.
Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."
Bu akşam saat 20.10’da Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Tripoli’ye gitmek üzere havalanan, kuyruk numarası 9H-DFJ olan Falcon 50 tipi iş jetiyle saat 20.52 itibarıyla irtibat kesilmiştir.
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) December 23, 2025
Söz konusu uçaktan Haymana civarında acil iniş bildirimi alınmış; ancak sonrasında uçakla…
"UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI"
Yerlikaya'nın yaptığı yeni açıklamaya göre, uçağın enkazına ulaşıldı. Yerlikaya şunları yazdı:
"Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Tripoli’ye gitmek üzere havalanan uçağın enkazına Haymana ilçesi Kesikkavak Köyü’nün 2 km. güneyinde Jandarmamız tarafından ulaşılmıştır.
Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."
BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad’ın da aralarında bulunduğu yolcuları taşıyan uçağın Haymana ilçesinde düşmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını, bu kapsamda 1 Cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.
DİBEYBE: VEFAT HABERİNİ DERİN BİR ÜZÜNTÜ VE KEDERLE ALDIK
Al Arabiya'nın aktardığına göre, Libya'nın geçici Ulusal Birlik Hükümeti'nin Başbakanı Abdülhamid Dibeybe Libya Genelkurmay Başkanı ve beraberindeki 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Dibeybe, şunları söyledi:
"Libya Ordusu Genelkurmay Başkanı Mohamed Al-Haddad ve beraberindekilerin vefat haberini derin bir üzüntü ve kederle aldık. Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Al-Fayturi Gharib, Askeri Üretim Direktörü Tuğgeneral Mahmoud Al-Qatiwi, Libya Ordusu Genelkurmay Başkanı Danışmanı Mohamed Al-Asawi Diab, Genelkurmay Başkanı Medya Ofisi Fotoğrafçısı Mohamed Omar Ahmed Mahjoub Türkiye'nin başkenti Ankara'ya yaptıkları resmi geziden dönüş yolunda trajik bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu trajik kayıp, ülkemiz, ordumuz ve tüm halkımız için büyük bir kayıptır, çünkü ülkelerine sadakat ve özveri ile hizmet eden, disiplin, sorumluluk ve ulusal bağlılığın örnekleri olan insanları kaybetmiş bulunmaktayız. Kaybettiğimiz kişilerin ailelerine ve silahlı kuvvetlerdeki silah arkadaşlarına en derin taziyelerimizi ve içten duygularımızı sunuyoruz. Yüce Tanrı'dan onları merhametiyle kuşatmasını, cennetinde onlara yer vermesini ve ailelerine ve sevdiklerine sabır ve teselli vermesini diliyoruz."