Gergin ‘aday’ mesaisi

İstanbul ve İzmir ilçe adaylarıyla ilgili MYK toplantısında tartışmalar yaşanırken, tartışmaların uzaması üzerine adayların belirleneceği PM toplantısı da geç saatlere kadar devam etti.

Yayınlanma: 27.01.2019 - 23:36
Abone Ol google-news

CHP’de İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak Tunç Soyer’in ismi Parti Meclisi’ne (PM) sunulurken, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında İstanbul ve İzmir’in ilçe adaylarına yönelik sert tartışmalar yaşandı. MYK’ye gelen listede Ataşehir Belediye Başkanlığı’na Battal İlgezdi’nin tekrar aday gösterilmesi gerilime neden oldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun tartışma üzerine Ataşehir ve Maltepe adaylarını doğrudan belirlemek üzere MYK’den yetki aldığı ve PM’ye de Ataşehir için İlgezdi’yi getirdiği öğrenildi. CHP’de yedinci grup adayların açıklandığı toplantı gece geç saatlere kadar sürerken, toplantı öncesinde de yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Kritik toplantı öncesi CHP Genel Merkezi’nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geç saatlere kadar mesai yaptığı belirtildi. MYK’ye sunulmak üzere hazırlanan listeye son şeklin verildiği toplantıya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı öğrenildi.

<haber-dikey:1220170,1220292,1220367>

MYK geç başladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı’nın önceki gece aday listesi üzerine çalışmaların uzaması üzerine dünkü MYK toplantısının başlaması da gecikti. MYK toplantısının saat 10.00’da başlaması planlanırken önceki gece geç saatlere kadar devam eden görüşme trafiği nedeniyle toplantı saat 11.15’te başlayabildi. MYK toplantısının uzaması üzerine adayların onaylanacağı PM toplantısının başlama saati de 15.00’ten 16.30’a alındı. Ancak PM toplantısı da saat 17.00’de başlayabildi. MYK toplantısı yaklaşık 5.5 saat sürdü.

Ataşehir tartışması

CHP’de geç başlayan MYK toplantısında partinin İstanbul’daki ilçe adayları konusunda sert tartışmalar yaşandığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre MYK’ye sunulan listede Ataşehir Belediye Başkanlığı için tekrar Battal İlgezdi’nin aday olarak gösterilmesine bazı MYK üyeleri sert tepki gösterdi. Bazı MYK üyelerinin İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan İlgezdi’nin tekrar aday gösterilmesinin partiye olumsuz yansıyacağı görüşünü dile getirdiği belirtildi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi ile Onursal Adıgüzel arasında yaşanan gerilim üzerine İlgezdi’nin toplantıyı terk ettiği öğrenildi. Tartışmaların uzaması üzerine MYK toplantısına ara verildiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu PM’ye İlgezdi’yi getirdi

Edinilen bilgiye göre, İstanbul ilçelerine yönelik MYK’de yapılan itirazlar üzerine bazı ilçe adaylarının geri çekilmesinin gündeme geldiği öğrenildi. MYK’de çıkan tartışmalar üzerine CHP lideri Kemal Kılıçadaroğlu’nun Ataşehir ve Maltepe adaylarını doğrudan belirlemek üzere MYK’den yetki aldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun PM’ye Ataşehir için MYK’de tartışmalara neden olan Battal İlgezdi’nin ismini getirdiği öğrenildi. İlgezdi’nin PM’de yapılan kapalı oylamada Ataşehir için onay aldığı öğrenildi.

PM’ye sunulan İstanbul’un ilçe adayları

PM’ye sunulan listede Adalar için Erdem Gül, Avcılar için Hüseyin Aksu, Bahçelievler için Mehmet Ali Özkan, Bakırköy için Bülent Kerimoğlu, Başakşehir için Abdülhadi Akmugan, Bayrampaşa için Remzi Albayrak, Büyükçekmece için Hasan Akgün, Çatalca için Cem Kara, Çekmeköy için Seyfettin Yıldırım, Esenyurt için Kemal Deniz Bozkurt, Fatih için Soner Özimer, Beşiktaş için Rıza Akpolat, Kadıköy için Şerdil Dara Odabaşı, Şişli için Fidan Aslan Eroğlu, Gaziosmanpaşa için Erkan Kaya, Güngören için İsmet Yaşar, Kartal için Gökhan Yüksel, Pendik için Mehmet Salim Usta, Sancaktepe için Özgen Nama, Silivri için Özcan Işıklar, Sultanbeyli için Ayhan Koç, Sultangazi için Halil Bozkurt, Şile için Ali Secaattin Güney, Tuzla için Salim Gürsoy, Ümraniye için Cafer Aktürk, Üsküdar için Ahmet Kılıç, Zeytinburnu için Adil Emecan, Eyüpsultan için Emel Bilenoğlu, Sarıyer için Şükrü Genç listede yer aldı.

6 ilçe başkanı çizildi

PM’ye sunulan listeye göre CHP’nin Büyükçekmece, Sarıyer, Silivri, Bakırköy ve Çatalca’da mevcut belediye başkanları tekrar aday gösterildi. CHP’de mevcut ilçe belediyelerinden Kartal, Adalar, Kadıköy, Avcılar, Şişli ve Beşiktaş adayları mevcut belediye başkanları yerine yeni isimlerden oluştu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir adayı olması göz önüne alındığında PM’ye sunulan listeye göre İstanbul’da CHP mevcut 14 ilçe belediyesinden 6’sında belediye başkanları çizilmiş oldu.

<haber-yatay:1220474,1220170,1220473,1220516,1220531,1220501,1220429,1220485>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler