Altınok: Cumhuriyet kulesi tamamlanacak

Ankara Keçiören’den AKP Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, seçimi kazanması durumunda, kendi döneminde yapımına başlanan, daha sonra uçuş hattını engellediği gerekçesiyle yarım kalan Cumhuriyet Kulesi inşaatının tamamlanacağını söyledi.

Yayınlanma: 21.02.2019 - 14:55
Abone Ol google-news

Altınok, projelerinin tanıtımını yine kendi döneminde inşa ettiği Estrgon Kalesi’nde yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınok, Cumhuriyet Kulesi’nin 184 metre yükseklikte olduğunu ve bir an önce tamamlanması gerektiğini anlattı. Kulenin, uçakların uçuş hattını engellemediğini belirten Altınok, “Ankara’yı görüyorsunuz, ne kadar yüksek bina var. Artık o mania hattı yükseldi. Biz hemen ihalesini yapıp tamamlayacağız ve simge bir yapı olacak” diye konuştu.

İlçedeki trafik ve otopark sorununun anımsatılması üzerine Altınok, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Keçören’de kentsel yenileme kaçınılmaz. Yolların genişlemesi lazım. Otoparkların planlanması lazım. İlçenin yüzde 60’ının yeniden planlanması ve yapılanması lazım. Kentlerde imar rantına herkesin dur demesi lazım. Her parti duyarlı olmalı, başta genel başkanlar. Fransa’da şehir planlarının son onayı cumhurbaşkanında. Çok güzel bir imar yasamız ar. Ama yasa diye bir şey kalmadı. Tüm devletin kentin kirlenmesini ve katledilmesini önlemesi lazım. Vatandaşa sormak lazım herşeyi. Burada AVM istiyor musunuz, burada köprülü kavşak istiyor musunuz, diye. Avrupa’da vatandaşa soruluyor, kararlarda vatandaş var.”

Altınok, kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlarda, mevcut AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı da isim vermeden eleştirdi. Altınok, “Mevcut projeleri devam ettirecek misiniz?” sorusuna, “Olsa niye devam ettirmeyelim, tabi ki ettiririz. Ancak öyle proje yok” yanıtını verdi.

Altınok, “Keçiören’de 10 yıl ara verdiniz belediye başkanlığına, nasıl bir ilçe buldunuz?” sorusunu da şöyle yanıtladı: “Tabii bizim evimiz Keçiören’de. Buradan hiç ayrılmadık. Kazanırsak epey bir terleyeceğiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler