Erdoğan'dan Meral Akşener'e 'terörist' tepkisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Meral Hanım dün Denizli'de utanmadan, sıkılmadan benim Denizlili kardeşlerime 'terörist' dediğimden bahsediyor. Utan utan! Sen ne terbiyeden muafsın ya! Şu anda avukatlarımı da görevlendirdim." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın sözlerinin ardından avukatları Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 07.03.2019 - 15:04
Abone Ol google-news

<video:1282512>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de düzenlediği mitingde halka hitap etti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün Denizli'de kullandığı ifadelere sert tepki gösteren Erdoğan, "Şimdi bir yalan uydurdular. Ben güya HDP'ye oy veren Kürtleri terörist ilan ediyormuşum. Artık baktılar ki tutmuyor hiçbir şey bu yalana başvurdular. Ama aynısını Meral Hanım da yapıyor. Meral Hanım da dün Denizli'de utanmadan, sıkılmadan benim Denizlili kardeşlerime 'terörist' dediğimden bahsediyor. Utan utan! Sen ne terbiyeden muafsın ya! Şu anda avukatlarımı da görevlendirdim. Asla ve kata benim işim yöneticilerle." diye konuştu.

HDP'Lİ YÖNETİCİLERİ EKRANA GETİRDİ: İŞTE TERÖRİSTLER BURADA

Erdoğan daha sonra HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da içinde yer aldığı HDP'li yöneticilerin "HDP'nin PKK'yi terör örgütü olarak görmediklerine" yönelik açıklamalarını ekrana getirerek, "İşte teröristler burada" ifadesini kullandı.

Erdoğan Siirt'te yaptığı mitingde de "Ben vatandaşıma terörist diyecek kadar enayi miyim?" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN'IN AVUKATLARI DAVA AÇTI

Erdoğan'ın konuşmasından sonra hareket geçen avukatları,  Denizli mitingindeki sözleri nedeniyle İYİ Parti lideri Akşener hakkında "Cumhurbaşkanına hakaretten" suç duyurusunda bulundu.

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Akşener, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Denizli'de düzenlenen ortak mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme yaparak yurttaşlara “Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer nasılsınız?” diye seslenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 milyona yakın seçmeni “terörist” olarak nitelendirdiğini kaydeden Akşener, “Bu arkadaş kutuplaştırarak, birbirimizle dövüştürerek, düşman eden politikayı 17 yıldır sürdürüyor” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler