Minarede AKP bayrağı

İmamların kürsüden AKP'ye destek istemesi, minareden ezan yerine AKP'nin seçim müziğinin çalmasının ardından şimdi de minareye AKP bayrağı astılar...

Yayınlanma: 18.03.2019 - 10:17
Abone Ol google-news

<video:1298481>

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) dini siyasete alet etmesinin son örneği Aydın'da yaşandı. İmamların kürsüden iktidar partisine destek istemesinin, cami minaresinden ezan yerine AKP seçim müziği çalmasının ardından şimdi de cami minaresine AKP bayrağı asıldı.

Aydın'ın yerel haber sitesi Günaydın'ın haberine göre Bozdoğan ilçesi Haydere Mahallesi'nde bulunan cami minaresine asılan AKP bayrağı halkın tepkisine neden oldu. Yurttaşlar, ilçe müftülüğüne çağrı yaparak, AKP bayrağının indirilmesini ve dinin siyasete alet edilmemesini istedi.

AKP'DEN AÇIKLAMA

Tepkilerin ardından parti üyeleri tarafından AKP bayrağı indirildi ve yerine Türk bayrağı asıldı. AKP Bozdoğan İlçe Başkanı Kemal Bozoğlu olayla ilgili yaptığı açıklamada, bayrağın asılmasının teşkilatlarının bilgisi dahilinde olmadığını söyledi. Bozoğlu şöyle konuştu:

İlçemiz Haydere Mahallesi'nde Eski Cami minaresine asılan parti bayrağı ilçe teşkilatlarımızın bilgisi dahilinde olmayıp, gece yarısından sonra bir vatandaşın bireysel olarak yaptığı bir davranıştır.
Durumu farkedince müdahale edilmiş olup ortak değerlerimiz olan camilerimiz ve kışlalarımız siyasetin bulunmaması gereken alanlardır. 
Bizlerde hemen gerekli uyarıları yapıp,durumu kesinlikle tasvip etmediğimizi bildiririz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler