AKP Ankara’da ‘ekonomi’ farkını kapatamıyor

Seçimlere 12 gün kala Ankara’da Millet İttifakı’nın adayı Mansur Yavaş ile Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özhaseki’nin oyları arasındaki farkın “kapanmadığı” belirtiliyor.

Yayınlanma: 19.03.2019 - 22:20
Abone Ol google-news

Bu durumun en önemli nedeninin “ekonomik göstergeler” olduğu belirtilirken, Ankara’da AKP ve MHP’ye en fazla tepkinin de sanayi bölgesi olan OSTİM’den geldiği ifade ediliyor.

Burada pek çok işyerinin kapatılmasından ötürü işçi çıkarmalarının yaşandığına ve işsiz kalan kesimde AKP’ye büyük tepki olduğuna dikkat çekiliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sahaya inmesiyle birlikte farkın azaldığı ancak yüzde 3’lük kesimin “Özhaseki’nin adaylığı ile ilgili hâlâ ikna olamadığı” belirtiliyor. Türkiye genelinde ise “AKP’nin oylarında çözülmelerin olduğu, bu çözülmenin de MHP’nin oyunu artırdığı” vurgulanıyor.

“Cumhur İttifakı sayesinde yerel seçimlerde de oy geçişkenliğinin önüne set çekildiği” ifade edilirken, MHP’nin oylarındaki artışın da seçim gecesi “ittifak yapılmayan illerde gözlenebileceği” kaydediliyor. MHP’nin özellikle İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerindeki bazı kentlerde, “AKP’li belediyelerden birkaçını kendi bünyesine katabileceği” kaydediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler