Anadolu Partisi'nden ilk CHP açıklaması

CHP'den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na vermeye hazırlanırken, partinin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması beklenen eski Anavatan Partili Yunus Yunusoğlu, "CHP'yi bölmek için yola çıkmadık. CHP bugüne kadar bölünmedi de iktidar mı oldu" dedi.

Yayınlanma: 14.11.2014 - 14:28
Abone Ol google-news

CHP'den "Yanlış ve zayıf politikaların parçası olmak istemiyorum" diyerek istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi'ni kurmak için İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verdi.

Partinin 43 kişilik kurucular kurucu arasında çok sayıda İzmirli var. Anavatan Partisi'nde siyaset yapan Yunus Yunusoğlu, Kasım Gündüz, Sedat Demirer, Mehmet Şerif Avcı, Hüseyin Yıldız yer alıyor. İzmir'den Gülgün Beşerler'in, Yıldırım Ulupınar'ın da yakın zamanda partiye katılımı bekleniyor.

Anadolu Partisi'nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması beklenen Yunus Yunusoğlu, 1 Aralık'ta Merkez Yönetim Kurulu'nun açıklanacağını belirterek, partinin genel seçime girecek durumda olduğunu söyledi.

Yunusoğlu, "Seçime girebilmek için 41 ilde örgütlenmek ve her ilin üçte birinde teşkilat kurmak gerekiyor. Bu organizasyonu yaptık. Teşkilatları ben oluşturuyorum. İzmir'den aralarında CHP, DSP, eski ANAVATAN, Demokrat Parti hatta AK Partili çok kişi var. Biz, CHP'ye karşı kurulAn hizip partisi değiliz, bölen değiliz. İktidar iddiasındayız. Tabela partisi olmayacağız. CHP bugüne kadar bölünmedi de iktidar mı oldu? Hatta DSP ile seçim ittifakı yaptı da ne oldu?" dedi.

İzmir'e kadın il başkanı atanacağı da öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler