Ankara’nın güvenliği bu kez Afrika’ya gitti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den bir kez daha “MHP’ye kırgın, küskün olan ülkücülere ‘yuvaya dönüş’ daveti” geldi. “Benimle adam gibi yürüyecek her arkadaşıma gönlüm de kapım da ardına kadar açıktır. Dava arkadaşlarımızdan samimi olan ama kızgın, kırgın olarak muhtelif dönemlerde sağa sola sapanları, bir rüzgâra sürüklenenleri tekrar bir duldaya çekmek istiyorum. O dulda da MHP’dir” diyen Bahçeli, İranlı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesi üzerinden ABD Başkanı Trump’a da “Trump suçlu arıyorsa Pensilvanya’ya bakmalıdır” sözleriyle tepki gösterdi.

Yayınlanma: 13.01.2020 - 02:00
Ankara’nın güvenliği bu kez Afrika’ya gitti
Abone Ol google-news

Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarıyla iki gün süren kampın ardından basın toplantısı düzenleyen Bahçeli, özetle şunları söyledi: 

Güvenliğimiz Kahire’den başlar: Türkiye, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtlarıyla biçilen kefeni yırtmıştır. Irak’tan kendimizi soyutlamamız mümkün değildir. Suriye’ye sırtımızı dönmek, Libya’ya yüzümüzü çevirmek, İran’a mesafeli durmak akıl kârı değildir. Ankara’nın güvenliği Şam’dan, Bağdat’tan, Trablus’tan, Tahran’dan, Mogadişu’dan, Sana’dan, Kahire’den başlayacaktır.  

Vahşi Batı yöntemi: ABD Başkanı Trump’ın, İranlı bir generali, “Suçlu görüp öldürdük” demesi ilkesel ve insan hakları merceğinden baktığımızda tam bir kırılmadır. Üst rütbeli bir askeri direkt hedef alarak “Bana göre suçludur, o halde ölmesi gerekir” demek kanun tanımazlıktır, “Vahşi Batı” yönetimidir, eşkıyalıktır, barbarlığın ta kendisidir. ABD Başkanı’nın, Kasım Süleymani’yi “Savaşları önlemek için öldürdük” itiraf ve ifadesi uluslararası hukuka ve yerleşik insani değerlere meydan okumaktır. Türkiye’nin bu süreçte öncü ve yapıcı girişimleriyle gerginliğin yatıştırılmasına destek vermesi takdire şayandır. ABD Başkanı Trump suçlu arıyorsa mesela Pensilvanya’ya bakmalıdır. 

Hesabı sorulmalı: (İran’ın yolcu uçağını vurması) Bir yolcu uçağının yanlışlıkla vurulduğunun itiraf edilip 176 masum insanın öldürülmesi tek kelimeyle felakettir. Bir uçağı düşürüp “pardon” demek vicdan ve akıl tutulmasıdır. Sorumluları bunun hesabını vermeli ve hak ettikleri cezayı almalıdır. 

Esad’ın tasfiyesi zaruri: Suriye’de çözümün adresi herkesi, her kesimi içine alacak siyasi uzlaşmadır, kısaca bütün Suriyelilerin müşterek iradesiyle hazırlanacak bir anayasada mahfuzdur. Eğer sandık ve demokrasi sonuç vermezse Esad’ın tasfiyesi mutlak anlamda zarurettir. 

'CHP'YE GÜVENİMİZ YOK'

Bahçeli, toplantının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, Bahçeli’ye, “FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili Meclis’te araştırma önergesi verilmesi önerisi” üzerine Bahçeli, “CHP’ye güvenimiz yoktur. HDP’yle kucaklaşmış bir CHP’nin hiçbir teklifine işbirliği yapma niyetimiz de yoktur” dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler