Akşener'den Erdoğan’a: Bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın?

Meclis’te partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşını Erdoğan'a seslendi. "18 yıl geçti sen bu diplomasiyi ne zaman öğreneceksin" diyen Akşener "Bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın?" diye sordu.

Yayınlanma: 14.01.2020 - 10:02
Abone Ol google-news

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Libya tezkeresi kararı üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “18. seneye girdin. Sen bu diplomasiyi ne zaman öğreneceksin? Bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın? Türkiye, milli menfaatleri için, Libya’ya da dünyanın her yerine de asker gönderebilir. Benim karşı olduğum, bunu askerimizin hayatlarını hiçe sayarak yapmandır. Libya meselesinde tablo aynı 2011’deki Suriye işinde olduğu gibi” tepkisini gösterdi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, yaklaşık 500 şehit ve gazinin maaşının kesildiğini, konunun takipçisi olacaklarını kaydetti. “Kendi milletini dinlemeyen Erdoğan’ı ‘dostu Putin’in iki dakikada ikna ediverdiğini” söyleyen Akşener, “Siyasi geçmişinde teröristle müzakere etmek varken, Libya için ‘Teröristle müzakere mi olur?’ diyen Sayın Erdoğan, Putin söyleyince anında ikna olup ateşkes ve müzakere çağrısı yaptı. Milletine sırtını dönmüş, el alemin dediğinin peşinde koşuyorlar. Senin görevin ülkelere trip atmak değil Sayın Erdoğan. Attığın her tripte binlerce kişi daha ekmeğinden oluyor, farkında mısın?” dedi. 

‘DARBECİ SEN KİMSİN’LE ASKER GÖNDERİLMEZ’

Libya tezkeresi üzerinden de Erdoğan’a tepki gösteren Akşener, şunları kaydetti:

“18. seneye girdin. Sen bu diplomasiyi ne zaman öğreneceksin? Bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın? Türkiye, milli menfaatleri için, Libya’ya da dünyanın her yerine de asker gönderebilir. Barışı korumak için asker gönderilmesine karşı değilim. Benim karşı olduğum, bunun akılsızca, diplomasiye aykırı şekilde yapılmasıdır. Benim karşı olduğum, bunu askerimizin hayatlarını hiçe sayarak yapmandır. Libya’ya asker gönderiyorsan, bunu tarafsız bir tutumla yapacak kadar diplomatik olacaksın. ‘Ey Darbeci, sen kimsin?’ diyerek asker gönderilmez.”

‘HAYIRDIR ERDOĞAN?’

Akşener, 18 Ocak’ta Kanal İstanbul’un tartışılacağı bir panel düzenleyeceklerini de kaydetti. Otoyollara, köprülere, havalimanlarına ve şehir hastanelerine yaptıkları gibi bu kez de Kanal İstanbul için Hazine’den geçiş garantisi vereceklerini ifade eden Akşener, önümüzdeki belki 100 yıl  devasa inşaatın parasının “milletin sırtına yıkılacağını” belirterek, “Erdoğan’ın umurunda değil. ‘İsteseniz de istemeseniz de yapacağız’ diyor. Bütün birikimleri ve uzmanlarıyla, millet bu inşaat işine karşıyken, hangi sebepten bu kadar ısrarcısınız? Hayırdır Sayın Erdoğan” dedi.

‘İŞ BULDUN DA EVLENMEDİLER Mİ?’

Erdoğan’ın geç evlilik yapan gençlere ilişkin sözlerine de tepki gösteren Akşener, “Sayın Erdoğan, nasıl ki çalışanlar emeklilikte saraya takıldıysa, pırıl pırıl gençlerimizin mürüvvetleri de damadının dahiyane ekonomi politikalarına takıldı. Sorarım sana, ekonominin hali ortadayken gençler neye güvenip evlenecek? İş buldun da evlenmediler mi” dedi.

‘AKP ÖNERGE VERSİN’

Akşener, grup çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. CHP’nin FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili verdiği araştırma önergesine ilişkin Akşener, şunları söyledi: 

“Biz iki kere verdik, reddedildi. CHP şimdi veriyor ama reddedileceği ilan edildi. FETÖ’nün sürekli kullanışlı bir mekanizma olarak kullanılması ve bir şaibe bulutunun yaratılmış olması doğru bir şey değil. Madem bizim ve CHP’nin verdiği araştırma önergesini kabul etmiyorlar, o zaman AK Parti araştırma önergesi versin, hepimiz destekleyelim. AK Parti’nin sayısal çoğunluğu olduğu için komisyondaki çoğunluk da onlarda olacak. At izi, it izi karıştı. Her şey ortaya çıksın” diye konuştu. Akşener, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın, Moskova’da Suriye’nin istihbarat yetkilileriyle görüştüğü iddialarıyla ilgili de “Erdoğan’ı aklı selime davet etmiştim. ‘İYİ Parti’nin genel başkanı olarak Suriye’ye gideceğim’ demedim, ‘Siz sinirinizi, egonuzu, öfkenizi yenemiyorsanız ben görüşmeye ve bu meseleyi devlet adına çözmeye hazırım’ demiştim. Demek ki başladılar. Bu da iyi bir şey” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon