İç Güvenlik Paketi'nde kavga çıkaran maddeler

TBMM'de İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri sırasında yaşanan kavgayı çıkaran maddeler...

Yayınlanma: 18.02.2015 - 21:16
Abone Ol google-news

Polisin arama yetkisi artırılıyor: Mevcut durumda suç şüphesi ile durdurulan kişinin hâkim-savcı kararı olmadan üstü ve eşyası ile aracının görünmeyen kısımları aranamıyor. Öngörülen düzenlemeye göre ise kolluk amirinin emriyle arama yapılabilecek ve bunun onayı 24 saat içinde hâkime sunulabilecek.

Meclis'teki kavganın ilk görüntüleri... Varan - 1

İşte bardakların havada uçuştuğu tokmaklı saldırının görüntüleri... Varan - 2

Karakollar evlere taşınıyor: Müşteki, mağdur veya tanık ifadeleri ikametgâhında veya işyerinde alınabilecek.

Polise yargısız infaz yetkisi: Topluca bulunulan herhangi bir yere molotof, yakıcı, yanıcı, boğucu, yaralayıcı ve benzeri silahlarla saldıran ya da saldırmaya teşebbüs edene karşı polise silah kullanma yetkisi veriliyor.

Hâkim kararı olmadan dinlemenin süresi 48 saat: Hâkimden izin almadan dinleme yapabilme süresi 48 saate çıkarılıyor.

Havai fişek ve sapan için 4 yıl hapis: Havai fişek, demir bilye, sapan vb, ile yürüyüşe katılmak 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na giriyor. Ceza 2.5 ila 4 yıl arasına çıkarılıyor.

Mala zarar tazmini yurttaşa: Kamu, gerçek veya tüzel kişilerin mallarına verilen ve devlet tarafından karşılanan zararların sorumlulara rücu edilmesi öngörülüyor.

Atkı, poşu, gaz maskesi takana 3 yıl: “Terör örgütünün propagandasına” dönüştürülen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlar 3 yıldan 5 yıla kadar hapis, cebir, şiddet vb, hallerde alt sınır 4 yıla çıkarılıyor. Böylece, örneğin toplumsal olaylar sırasında gazdan korunmak için maske takan veya yüzünü sırf bu yüzden örtenler de ağır cezalara çarptırılabilecek. Havai fişek, afiş, üniforma vb, ile toplantı ve gösteri yürüyüşü ve yüzü kapalı toplantı ve yürüyüşe katılma, tutuklama sebebi sayılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler