Engin Alan: Tek kelimesi benim değil

MHP İstanbul Milletvekili, emekli Korgeneral Engin Alan, gazeteci Ahmet Altan’ın 1’inci Ordu Plan Semineri’ndeki bir konuşmanın kendisine ait olduğunu yönündeki açıklamalarına, “Külliyen yalan” dedi.

Yayınlanma: 04.03.2015 - 10:42
Abone Ol google-news

Cumhuriyet’in dünkü sayısında yer alan Altan’ın yazısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Alan, 1’inci Ordu Plan Semineri’ndeki bir konuşmanın kendisine ait olduğunun belirtildiğini ancak bu konuşmanın aslı astarının olmadığını kaydetti.

Altan’ı, bugün mahkemeye vereceğini dile getiren Alan, şöyle konuştu: “Bana atfen yazdığı bu konuşmanın tek bir kelimesi bile bana ait değil. Bunun neresini düzelteceğiz şimdi? Bu yazıyı sanıyorum Mehmet Baransu’dan sonra yazmış. Nitekim, davanın avukatlarından Hüseyin Ersöz de yazısında, ‘Ahmet Altan, 1. Ordu Komutanlığı Semineri’nde yapılan bir konuşmayı gündeme getirmiş ve darbe planının kanıtı saymış. Öncelikle düzeltelim, o konuşma Alan’ın değil. Şimdi soralım Altan’a... Açıklamanızda değindiğiniz konuşmayı Engin Alan’ın yapmadığını bilmiyor musunuz?’ demiş. Üstelik Ersöz, benim avukatım değil. Böyle bir konuşmanın bana aitmiş gibi yazılması, kabul edilemez. Külliyen yalan.” 

Ahmet Altan’a tepki yağdı

Cumhuriyet'e yazdı... Ahmet Altan meydan okudu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler