CHP’den Ermeni kadın aday açılımı

Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Talin Gazer’i kontenjandan aday gösterecek. Bugün 5 kentte CHP örgütü eğilim yoklaması için sandığa gidiyor.

Yayınlanma: 20.03.2015 - 19:00
Abone Ol google-news

7 Haziran genel seçimlerine hazırlanan CHP’de, bugün Adana, Kahramanmaraş, Kayseri, Trabzon ve Muğla’da eğilim yoklaması yapılacak. 5 kentte kontenjan kullanılacak 6 sıra dışındaki adaylar belirlenecek. Parti, hakim gözetimindeki ön seçimleri ise 29 Mart’ta tamamlayacak.

İlk kez azınlıklardan da aday gösterme kararı alan CHP yönetimi, Ermeni cemaatinden bir kadını aday gösterecek. Edinilen bilgiye göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kafasında geçtiğimiz günlerde adaylık başvurusunda bulunan Surp Agop Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü ve Katolik Ermeni Cemaati Ruhani Lideri Levon Zekiyan’ın halkla ilişkiler sorumlusu Talin Ergüneş Gazer’i, İstanbul’dan kontenjan adayı olarak gösterecek. Kılıçdaroğlu, kontenjanları, önseçim sonucuna göre kullanacağı için Gazer’in hangi bölgeden aday gösterileceği kesinleşmedi.

Kılıçdaroğlu tarafından son kurultayda MYK’ye alınan Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek’in Ankara’da kontenjan adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sayek’e İzmir’den aday gösterilmesi önerisi de geldiği ancak Kılıçdaroğlu’nun tercihinin Ankara olacağı belirtiliyor. Diğer Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu’nun iki bölgede birinci sıralardan kontenjan aday olması bekleniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler