İdris Naim Şahin ile Ahmet Özal ittifak adayı

Ahmet Özal ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi (BBP) seçim ittifakının adayı oldu.

Yayınlanma: 10.04.2015 - 14:26
Abone Ol google-news

Ahmet Özal, Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi (BBP) seçim ittifakından aday oldu. Ahmet Özal'ın, Saadet Partisi çatısı altında kurulan 'Milli İttifak'ın Mardin birinci sıra adayı olduğu ifade edildi.

Ahmet Özal'ın daha önce HDP'den aday olabileceği belirtilmiş, kendisi de böyle bir teklif gelmesi halinde düşüneceğini kaydetmişti. Ancak bu teklif yapılmadı. Özal ise sürpriz şekilde Saadet Partisi-BBP ittifakının adayı oldu.

7 Nisan günü ortak listelerini YSK'ya sunan SP-BBP'nin birçok yeri boş bıraktığı öğrenildi. SP-BBP ittifakının bu yerleri teklif götürülen isimlerden gelecek yanıtlar için beklettiği söyleniyor.

BBP-SP ittifakına İdris Naim Şahin de katıldı

SP ile BBP'nin oluşturduğu ittifaka eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı. Şahin, İzmir'den aday gösterilecek.

7 Haziran seçimleri için işbirliğini yapan Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi (BBP) ittifakına Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) da dahil oldu. MİLAD Partisi Eşbaşkanı İdris Naim Şahin dün akşam saatlerinde Saadet Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Şahin’in İzmir 1. bölgeden birinci sıra adayı olacağı öğrenildi. BBP ve SP, YSK’ya geçen salı günü sunduğu listedeki boşlukları tamamlayarak yarın teslim edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler