Davutoğlu’nun Gül inatlaşması

Almanya'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 2013 yılındaki Fetullah Gülen görüşmesiyle ilgili Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün " benim sonradan haberim oldu" sözleri soruldu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Gül'ün sözlerini yalanlayarak "Görüşme öncesi ve sonrasında ona bilgi verdim" dedi.

Yayınlanma: 03.05.2015 - 17:51
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2013 yılında ABD’de Fethullah Gülen’i ziyaretiyle ilgili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Davutoğlu’nun karşılıklı açıklamaları “krize” dönüştü. Davutoğlu’nun “Ziyaretimden Gül ve Erdoğan’ın bilgisi vardı” açıklamasını “Ben sonradan öğrendim” diye yalanlayan Gül’e Davutoğlu’ndan yanıt geldi. Davutoğlu “Gül’e saygım sonsuz ama zihnim çok berrak” ifadelerini kullandı. Türkiyenin Düsseldorf Başkonsolosluğu’nun yeni hizmet binasının açılışı için Almanya’ya giden Ahmet Davutoğlu, uçakta gazetecilere konuştu. Davutoğlu “Pensilvanya ziyaretiyle ilgili dönemin Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’a bilgi vermiş miydiniz?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Resmi görevdeyken Gül’den izin almadan hiçbir yere gitmedim. Gül’e saygım sonsuz ama zihnim çok berrak. Ben hiçbir görüşmeyi devlet kaydı dışında yapmadım” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, “11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı olduğunuz dönemdeki Fethullah Gülen ile yaptığınız görüşmeden sonradan haberi olduğunu söyledi bu konuda ne diyeceksiniz” sorusuna şu yanıtı verdi:

Abdullah Gül'den Davutoğlu'na Gülen yalanlaması

“Hafızalar yanılabilir tabii... Ben başdanışmanken de o dönemki Cumhurbaşkanımız Sayın Gül’den izin almadan hiçbir şehre gitmediğim gibi, hiçbir sokağa dahi gitmedim. Hiçbir toplantıya katılmadım. Devlet ahlakı da bunu gerektirir. Bu görüşme, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları sürerken gerçekleşti. New York’ta Sayın Gül ile birlikteydik. Böyle bir görüşmeye gideceğimi önceden kendisine söyledim. Tabii aradan süre geçti. Hafıza yanıltıcı olabilir. Benim Sayın Gül’e nasıl bir saygım olduğunu kendisi de bilir. Ama zihnim çok berrak. Türkiye’den ayrılmadan önce de o görüşme ile ilgili o dönemki Başbakımız Sayın Erdoğan’la da bu konuyu görüşmüştük.”

Gül, Davutoğlu’nun ziyaretinden haberi olduğu yönündeki açıklama için “Benimle olan kısımında bir yanlışlık var. Ben sonradan öğrenmiştim” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler