Erdoğan mitingde AKP sloganı attırdı

Erdoğan’ın, AKP’nin “Onlar konuşur AK Parti yapar” sloganının “Onlar konuşuyor” kısmını dile getirmesi üzerine kalabalık da hep bir ağızdan “AK Parti yapar” diye bağırdı

Yayınlanma: 02.06.2015 - 17:24
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütünü arkasına alan malum parti mitinglere bir iki tane sembolik Tür bayrağı getiriyor. Fakat bunun dışında bu milletin değerlerine ters, bu milletin değerleriyle çatışan, bayrağımıza alternatif birçok bayrak oluyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Böyle saçmalık olur mu? Bunlarla bizi aldatacaklarını sanıyorlar” diye konuştu.

Erdoğan Kars'ta vatandaşlara seslendi. Erdoğan, bu toprakların gerektiğinde isyan ettiğini ama Allah’a teslimiyet ile bakan o gözlerin hatıralarını ebediyetten yaşatacağını belirtti. Erdoğan, 12 yıldır ecdat yadigarı eserlere sahip çıkarak mağdur ve mazlumlara el uzatıldığını vurgularken "Kosova’ya, Arnavutluk’a, Makedonya’ya, Türkmenistan’a gidin bizi göreceksiniz. Bu milletin gönün dünyası bu kadar genişken bugün Türk, Kürt, Azeri, Çerkez diyerek yeniden bizi bölmeye parçalamaya çalışanlar var” dedi.

Türkiye'de iki partinin olduğunu bunlardan bir tanesinin Kürtçülük, bir tanesinin ise siyasi Türkçülük yaptığını dile getiren Erdoğan, “Ben diyorum ki 7 Haziran’da sandıklarda bunlara ders verin. Çünkü bunlar bize bölüyorlar” diye konuştu.

-“SEMBOLİK TÜRK BAYRAĞI GETİRİYORLAR”-

HDP mitinglerinde yer alan Türkiye bayraklarına değinen Erdoğan, “Terör örgütünü arkasına alan malum parti mitinglere bir iki tane sembolik Türk bayrağı getiriyor. Fakat bunun dışında bu milletin değerlerine ters, bu milletin değerleriyle çatışan, bayrağımıza alternatif birçok bayrak oluyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Böyle saçmalık olur mu? Bunlarla bizi aldatacaklarını sanıyorlar” diye konuştu. Erdoğan, bu vatan üzerinde operasyon düşünenlerin karşılarında, Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatını ve bu milleti bulacağını söyledi.

-“AMERİKA GİBİ 400 DÖNÜMLÜK YER VERİP, 'ORADA ÖYLE YAŞA' DEMEZLER"-

Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka bir devlet olmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Şimdi bir tane paralel devlet çıkmış. Şu anda bölücü terör örgütünün desteklediği partiyle de iş tutmuşlar. Nerede kim daha güçlü isle onunla iş tutuyorlar. 1999 yılında bu zat Amerika’ya kaçtı. Güya hoca efendi, niye Amerika’ya gittin? Mekke’ye, Medine’ye gitseydin. Yönetilme meselesi. Yönetenler var onlar öyle istediği için oradalar. Yoksa Amerika gibi yerde 400 dönümlük yer verip, ‘orada öylece yaşa’ demezler. Şimdi küçük imamlarda kaçıyor. İmam bırakıp kaçar mı? Onların ki kaçıyor. Çünkü bunların bu ülkede, bu vatanda, bu millete karşı muhabbeti yok. Bunlar devleti ele geçirmek istiyorlardı. Biz de aldandık yoksa bunların 40 yıllık geçmişini yakalayamazdık. Bu ülke’de Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize yardım götüren tırları durdurarak ihanet içine girenler oldu. İşte o paralel yapı. Biz şehitlerimizin azizi hatırasına sahip çıkarak bu hainlerin yakasına yapıştık, takip ettik, adalet önüne çıkmalarını sağladık. Bunun için bize Türkmen kardeşlerimiz teşekkür ediyor. Ama MHP’nin genel başkanı çıkmış paralel örgütün bu ihaneti üzerinden bizi suçlamaya karalamaya kalkıyor. Sorsanız milliyetçi, söylediklerine baktığınızda Esat’tın, Pennsilvanya’nın, Kandil’in milliyetçisi. Çünkü onlarla aynı çizgiye gelmiş aynı şeyi söylüyorlar. Ey Bahçeli sen bu milletin milliyetçisi olana kadar bu millet sana itibar etmeyecek. Ana muhalefetin başındaki kişide benzeri şeyler söylüyor. Türkmenlere gizli gizli yardım götürüyormuşuz. Yardım gizli gizli gider mi? Ana muhalefetin Genel Başkanı da Esat’ın, Pensilvanya’nın, Kandil’in ağzıyla konuşuyor. Biz türkmenlere yardım ederken bunlar onları katleden Eset ile hatıra fotoğrafı çektiriyor. Ey Kılıçdaroğlu bu ülkenin siyasetçisi olmayı, başkalarının değil bu ülkenin çıkarları için çalışmayı öğrenene kadar bu millet sana itibar etmeyecek.”

-“SİYASETÇİ BU DENLİ YALANCI OLUR MU?”-

Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, “Et Balık Kurumu’nu Et Süt Kurumu’na döndüreceğiz” açıklamasına değinerek, “Bu kurumun adı 2013 yılında Et ve Süt Kurumu olarak Başbakanlığım döneminde değişti zaten. Görev alanını da buna göre yeniden düzenledik. (Elindeki nüshayı göstererek) Şu anda size gösterdiğim Resmi Gazetedir. Bu kararı özellikle burada göstereyim istedim ki, sizi nasıl aldatma gayreti içine giriyorlar bunu bilin. Siyasetçi bu denli yalancı olur mu? ‘Et kombinası kuracağız’ Kars’a diyor. Kardeşlerim, 2015 yılında yani bu yıl kombina inşaatına başlanacak. Günlük 750 büyük baş kesim kapasiteli kombinayla ilgili 15 gün içinde ihaleyle çıkılıyor. Bunların kararları alındı" dedi.

-"TÜRKİYE SANA GÜLÜYOR"-

“Altın kaplama klozet” polemiğine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer ‘Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda altın klozet varsa gel gör, ben hemen Cumhurbaşkanlığını bırakacağım’ dedim. Eğer yoksa, sen böyle bir şey ispat edemezsen CHP’nin başına bela olmaktan çekilecek misin? Bu CHP’nin başına gelirken de yalan söyledi. Sayın Baykal’ı gitti ziyaret etti. Gazeteciler ‘Aday olacak mısın?’ dedi. ‘Olmayacağım’ dedi, ertesi gün aday oldu. Bunun yalanlarını düzeltmekten biz bıktık. Bu kaset genel başkanıdır. Yapmayacağın şeyleri söylüyorsun onu anladık, ama yapılmış, yapılmakta olan işleri niye inkar edip ‘ben yapacağım’ diye ortaya çıkıyorsun? Sen herkesi kör alemi sersem mi sanırsın? Haberin olsun dün Kars sana nasıl güldüyse Türkiye sana gülüyor. Yaşadığı ülkeye bu kadar yabancı siyasetçiye devlet teslim edilir mi? Buna SSK’yı teslim etmişler, SSK’dan adeta kovaladılar SSK’yı batırdı diye " dedi.

-“BUNLARIN RÜYASI, MİLLETİN KABUSUDUR”-

Erdoğan, “Ben kendi adıma bunlara cevap vermekten hicap duyuyorum ama milletimin gerçekleri görmesi, bilmesi için mecburen bunları anlatıyorum; çünkü bir Cumhurbaşkanının görevi budur, cumhurun başısın, anlatacaksın. Biz umutla, heyecanla, sevinçle milletimize kazandırdığımız hizmetleri, devam eden projeleri anlatıyoruz” dedi.

-“ONLARIN NELERLE UĞRAŞTIĞINI GÖRÜYORSUNUZ”-

“Hizmet yolunda harabe olduklarını” söyleyen Erdoğan, şunları ekledi:

“Sizi seviyoruz be. Biz dertliyiz, dertli. Biz size aşığız aşık. Biz böyle geldik buralara. Şu anda bölünmüş yol bitti. Kars –Tiflis-Bakü demiryolu tarihi bir proje, dev bir proje. Lojiktik merkeziyle Kars, önemli bir yer oluyor. Londra’dan Pekin’e uzanan demiryolu hattının bağlantı noktası neresi? Kars. Bunu biz yaptık. Bu muazzam proje bu yıl içinde bitiyor. Sivas’a kadar gelen hızlı demiryolu hattını Erzurum üzerinden Kars’a uzatıyoruz.

Onların nelerle uğraştığını görüyorsunuz. İnanın yağmur olsalar, kimsenin tarlasına yağmazlar. Her şey gibi, hizmet de bir nasip işidir. Bunların hizmet noktasında nasibi yok. Bunlar da zaten bunu hiçbir zaman hak etmedi. Ne zaman ülkenin yönetiminde söz sahibi olsalar milletin başı krizden, sıkıntıdan kurtulmadı. Bunlar baktılar ki olmuyor, şimdi eski Türkiye’ye dönmek istiyorlar. Bunların rüyası, milletin kabusudur. Pazar günü bu rüyadan uyanacaklar. Milletimiz Pazar günü bir kez daha tercihini hizmetten yana, istikrardan yana yapacaktır, buna inanıyorum. 7 Haziran milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği için çok önemli.”

-"ONLAR KONUŞUR..."-

Tarafsızlığına "gölge" düştüğü eleştirileri yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması esnasında dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Meydanlara çıktığı zamanlarda “Her partiye eşit mesafedeyim ama gönlümde bir parti var” diyen Erdoğan, Kars'ta "tarafsızlık" tartışmalarını alevlendirecek bir ifade kullandı. Erdoğan’ın, AK Parti’nin “Onlar konuşur AK Parti yapar” sloganının “Onlar konuşuyor” kısmını dile getirmesi üzerine kalabalık da hep bir ağızdan “AK Parti yapar” diye bağırdı. Bu gelişmenin ardından Erdoğan, olağan konuşmasına devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler