İstanbul seçiminde sürpriz sonuçlar... Sarıgül seçilemedi, HDP, MHP'yi geçti

HDP İstanbul'da MHP'yi geride bıraktı. Üç Ermeni aday milletvekili oldu. Mustafa Sarıgül seçilemezken, Erdoğan'ın damadı Meclis'e gitti.

Yayınlanma: 08.06.2015 - 01:05
Abone Ol google-news

 

Genel seçimlerin saat 00.00 itibariyle resmi olmayan kesin sonuçlarına göre, AKP İstanbul'da 39, CHP 28, HDP 11, MHP de 10 milletvekili çıkardı. İstanbul'da AKParti yüzde 41, CHP yüzde 29,2, HDP yüzde 12,6, MHP de yüzde 11 oy aldı.

1. Bölge'de AKP 14, CHP 11, HDP ve MHP de 3'er milletvekili çıkardı. HDP listesinde 1. sırada yer alan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bu bölgeden milletvekili seçildi. CHP'nin yerel seçimlerde Üsküdar Belediye Başkan adayı olan eski müftü İhsan Özkes de 9. sıradan milletvekili seçildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DAMADI DA SEÇİLDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak da İstanbul 1. Bölge'de 6. sıradan milletvekili seçildi.
 
MUSTAFA SARIGÜL SEÇİLEMEDİ
İstanbul 2. Bölge'de ise AK Parti 12, CHP 8, HDP ve MHP de yine 3'er milletvekili çıkardı. CHP'nin yerel seçimlerdeki Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül ise 9. sırada yer aldığı için parlamentoya giremedi. 
Ergenekon ve Balyoz davalarının sanığı olan emekli albay Dursun Çiçek ise CHP'de 4. sıradan milletvekili seçildi.
 
3 ERMENİ ADAY MİLLETVEKİLİ OLDU
AK Parti, CHP ve HDP Meclis'e 3 Ermeni milletvekili gönderdi.
CHP'nin aday listesinde 1. sırada olan Ermeni avukat Selina Doğan milletvekili seçilirken, AKP'de de Markar Eseyan 12. sıradan milletvekili seçilmeyi başardı. HDP'de de yine Ermeni aday Garo Paylan 3. Bölge 2. sıradan seçilerek milletvekili oldu.
 
54 YIL SONRA...
Böylece, TBMM'ye 54 yıl sonra ilk kez Ermeni milletvekilleri girmiş oldu. En son, Ermeni cemaatinden Berç Sahak Turan, 1961'de Adalet Partisi'nden senatör seçilerek parlamentoya girmişti.
İstanbul 3. Bölge'de AK Parti 13, CHP 9, HDP 5, MHP de 4 milletvekili çıkardı.
Böylece, HDP, oy yüzdesi ve milletvekili sayısı olarak MHP'yi geride bırakarak İstanbul'da üçüncü parti oldu.
 
BAĞIMSIZLAR BAŞARISIZ OLDU
AK Parti'den istifa ederek bağımsız aday olan Hakan Şükür milletvekili seçilemedi. Şarkıcı Metin Şentürk ile eski Emniyet Müdürleri Yakub Saygılı ve Ali Fuat Yılmazer de seçimde başarısız oldu.
 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler