AKP'den uzatma kablolu tramvay!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve AKP İl Başkanı Mahmut Civelek tarafından tanıtılan ray'ı olmayan tramvay, sosyal medyada alay konusu oldu.

Yayınlanma: 16.01.2014 - 19:53
Abone Ol google-news

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi trajikomik bir olaya imza attı. Hiçbir altyapı hazırlanmadan, rayları döşenmeden kentin en işlek meydanına tramvay getirilmesi olay oldu.

Kocaeli'de 2009 yerel seçimleri öncesi Kocaelilere rabbüs, monoray, metrobüs ve teleferik sözü veren belediye şehrin meydanına ray döşemeden tramvay koydu. Bizim Kocaeli Gazetesi internet sitesinin haberine göre İzmit Anıtpartk Meydanı'nda halkın beğenisine sunulan tramvaya bölgedeki bir elektrik direğinden elektrik verildi. Burada bir ay boyunca İzmitliler’in beğenisine sunulacak olan tramvayın rengi ve ismi ise vatandaşlar tarafından belirlenecek. İzmit Tren Garı ile şehirler arası otobüs terminali arasında faaliyet gösterecek olan tramvay hattının ulaşım master planı için ise ancak geçtiğimiz haftalarda ihaleye çıkıldı. Toplam 6.5 kilometre uzunlukta olacak tramvay hattının projesi 180 takvim gününde bitirileceği iddia edildi. Hatta 12 istasyon bulunacak.
 
Önceki gün  Bilim , Sanayi  ve  Teknoloji  Bakanı Fikri  Işık , Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim  Karaosmanoğlu , Kocaeli  Valisi Ercan Topaca ve AKP İl Başkanı Mahmut Civelek tarafından tanıtılan ray'ı olmayan tramvay, sosyal medyada alay konusu oldu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler