Bahçeli, AKP ile koalisyon şartlarını açıkladı

Partisinin 25. dönem ilk grup toplantısında açıklamalar yapan MHP lideri Bahçeli, AKP ile koalisyon şartlarını açıkladı.

Yayınlanma: 01.07.2015 - 11:15
Abone Ol google-news

<video:311095>

Bahçeli: 80 tane geçersiz oy çıkacak - VİDEO

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları; 

-Türkiye seçim akşamından itibaren farklı bir siyasi yola girmiştir. Çatışmadan beslenen odak ve çevreler 7 Haziran'da milli irade tarafından açık bir şekilde ikaz edilmiştir.

-Türkiye, MHP'ye ana muhalefet görevi vermiştir. Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına kapalı durmak demek değildir.

-Biz Türkiye ve Türk milleti için fedakarlık yaptık, gerekirse yeniden yaparız. Ama 46 yıllık mazimizi hiçe sayarsak, ülkülerimize ruh veren milli duruşumuzdan taviz verirsek bunu ne tarihe ne de bize gönül veren milyonlara anlatabiliriz.

‘Türkiye hükümetsiz kalmayacak’

-Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır. Aziz milletimizin sosyal ve ekonomik sorunları çözüm beklemektedir.

-MHP siyasi mücadelesini önce ülkem sonra partim ve ben inancıyla yürütmeye kararlıdır. Taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz.

-Türk İslam davasının bugünki neferleri olarak taşıdığımız emaneti gelecek nesillere teslim etmek bizim boynumuzun borcudur.

‘Ok yaydan 46 yıl önce çıkmıştır’

-Küresel güçlerin Türkiye üzerindeki emellerini iyi biliyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'yi hedefine alan karanlık siyaset mühendisliğini, sizler ve partimiz elinin tersiyle itmiştir. Ok yaydan 46 yıl önce çıkmıştır.

'İlkelerimizden caymayız’

-Milletin verdiği mesajları iyi değerlendirmek durumunda olduğumuzun farkındayız. Biz MHP'nin bugünlere kolay gelmediğini yaşayarak biliyoruz. Verilen mücadelenin en canlı tanığıyız. Seçim sonuçlarıyla Türkiye'nin sahipsiz olmadığı dünyaya ilan edildi. MHP'yi var kılan vatan sevdasıdır. Koltuk merakıyla ilkelerimizden caymayız.

‘Her vekile düşen görev...’

-Türkiye AK Parti’nin neden olduğu tahribatın sancılarını yaşamaktadır. MHP’nin tutumunu gizli niyetleri için fırsat zannedenlerin bu eğilimlerini bir kez daha gözden geçirmelerini istiyorum.

-MHP’nin uzlaşmacı tavrı üzerinden yıkıcı faaliyetlere meşruiyet kazandırılması durumunda en sert cevabı yine MHP verecektir.

-Cumhuriyetin kuruluş ilke ve yapısını tartışmaya açmanın, etnik köken tartışmaları başlatmanın bize göre adı ihanettir.

-Her vekile düşen görev, milli meselelerde yanlış adım atmaktan kaçınmak olmalıdır.

Hadi çözüm koalisyonunu kurun da görelim

-Bu iki parti çözüm isimli ihanet sürecinde aynı kareye girmişlerdir. Oslo’dan İmralı’ya uzanan terörle müzakerelere birlikte omuz vermişlerdir.

-Çözüm isimli ihanet sürecinin amaç, kapsam ve uygulamasını aşama aşama görmek bizim ve aziz milletimizin en doğal hakkıdır. Madem çözülme süreci her şeyin önündedir, madem Erdoğan başını bu işe koymuştur; AKP’yle HDP’ye sesleniyorum.

-Söz ve beyanatlarınızın arkasında duracak kadar yürekliyseniz, işte size fırsat, işte size imkan. Çözüm koalisyonunu kurun da görelim.

MHP'NİN AKP İLE KOALİSYON ŞARTLARI

-Sorumluluktan kaçmayız. Ancak ilkelerimizin kabulü ön şartımızdır.

özüm süreci sona ermelidir.

-Erdoğan anayasaya eksiksiz uymalıdır. Siyasette rol kapmak için uğraşmamalıdır. Çankaya'ya dönmelidir

-Yüce Divan ve yolsuzluk soruşturmaları tekrar açılmalıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler