Demirtaş'tan önemli PKK çıkışı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz PKK'nın yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik. Bu şiddet eylemleri ile aramıza açık bir mesafe koyduk" dedi.

Yayınlanma: 31.07.2015 - 12:46
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın  ZDF'ye yaptığı konuşmanın bir bölümü şöyle; "Bizim PKK ile hiçbir şekilde ilişkimizin olmadığını en iyi sayın Erdoğan bilir. HDP kendi kararlarını parti yönetiminde alır. Partimiz çok sayıda sol parti, inanç hareketinin, kadın hareketinin bir araya gelerek kurduğu bir çatı partidir."
 
"HDP KİMSEDEN TALİMAT ALMAZ"

Demirtaş, "HDP demokratik bir zenginliğe sahip partidir ve kimseden talimat almaz. Bunu sayın Cumhurbaşkanı da çok iyi biliyor. Bizim PKK da dahil hiçbir örgütle organik bir ilişkimiz ve emir-talimat ilişkimiz olmadı, olması da mümkün değil. HDP Türkiye'de barışı kurmak, adaleti ve özgürlükleri inşa etmek için mücadele veren bir partidir. Bu mücadelesini demokratik yollarla  veren bir partidir. Bir PKK'nin yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik. Bu şiddet eylemleri ile aramıza açık bir mesafe koyduk" dedi.
 
"KANDİL'LE GÖRÜŞMELERİ TÜRKİYE'DE AK PARTİ'NİN BİLGİSİ DAHİLİNDE YAPTIK YILLARCA"

Demirtaş,  "Bizi MHP gibi Türk milliyetçisi bir parti konumuna sokmaya çalışırlarsa biz bunu kabul etmeyiz. Biz onlar gibi, o partilerin düşündüğü gibi olmadığımız için bizi hedefe koyuyorlar. Kandil'le görüşmeleri Türkiye'de AKP'nin bilgisi dahilinde yaptık yıllarca. Bundan dolayı bizi suçluyor olmaları çok yanlış bir tutumdur. HDP güçlendikçe PKK'nın silah kullanması da azalacaktır. Biz erken seçim de olsa daha yüksek oyla halkımızın karşısına çıkacağımızı düşünüyoruz" dedi.

PKK'nın şiddet eylemlerini tasvip etmedik

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barış ve özgürlük mücadelesini demokratik yolla sürdürdüklerini belirterek, "Biz PKK'nın yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik. Bu şiddet eylemleri ile aramıza açık bir mesafe koyduk" dedi.

Demirtaş, PKK ile ilişkilerinin olmadığını en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bildiğini ancak algı yaratmak istendiğini söyledi. Demirtaş, "Bizi şiddet yanlısı, terör yanlısı, bir parti olarak gösterip şu anda yükseldiğimiz yüzde 13 bandından aşağı çekmeye çalışıyorlar" dedi.

Demokratik yollardan mücadele eden bir siyasi parti olduklarını anlatan Demirtaş, "Biz PKK'nın yaptığı şiddet eylemlerini tasvip etmedik. Bu şiddet eylemleri ile aramıza açık bir mesafe koyduk. Kandil ile görüşmeleri Türkiye'de AK Parti'nin bilgisi dahilinde yaptık yıllarca. Bundan dolayı bizi suçluyor olmaları çok yanlış bir tutumdur" diye konuştu.

Türkiye'nin hem IŞİD ile PKK'yı aynı kefeye koyarak mücadele yürütmesinin anlamlı olmadığını ifade eden Demirtaş, "Bizce doğru olan şey PKK ile bir barış imzalayarak, barış yaparak onunla birlikte IŞİD ile uluslararası koalisyon ile birlikte mücadele etmesidir" dedi.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler