HDP'den Duran Kalkan'a jet yanıt

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, Duran Kalkan'ın "HDP olarak neyi başardılar da çağrı yapıyorlar" sözlerine "HDP'nin yükünün farkında olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Yayınlanma: 25.08.2015 - 17:17
Abone Ol google-news

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, seçim hükümetinin kurulması sürecinin başlamasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bilgen, KCK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan'ın, "HDP olarak neyi başardılar da çağrı yapıyorlar" sözlerinin hatırlatılması üzerine "HDP'nin kendi üzerine aldığı yükün farkında olduğunu düşünüyoruz" dedi.

PKK'li Duran Kalkan'dan Demirtaş'a: Neyi başardın da çağrı yapıyorsun?

HDP'li Bilgen, konuya ilişkin "HDP’nin kendi üzerine aldığı yükün farkında olduğunu düşünüyoruz. HDP bir tarafta kapatılma baskısı altında. Ama biz de topluma karşı, akan kanın durması için daha yoğun çalışmalıyız. Biz önümüzdeki seçimin de eğer güvenli bir ortamda gerçekleşirse, Türkiye toplumunun tanıdığı krediyi yükselteceğini düşünüyoruz" dedi.

SEÇİM HÜKÜMETİ

Seçim hükümetine ilişkin tartışmalar konusunda ise Bilgen, “Bir bakanlık pazarlığı söz konusu olmayacağını daha önce söyledik. Bütün arkadaşlarımızın bu görevi yapabileceklerini söylüyoruz. Biz, bizi dışlamak için sergilenen tutumlar dahil, hiçbir şekilde bu sürecin dışında kalacak bir yaklaşım içinde olmayacağız. ?Davutoğlu, MHP, CHP’ye baktığımızda, birbirlerini suçlayarak tartışmayla 1 Kasım’a kadar gideceğiz gibi gözüküyor. Biz HDP olarak hem yapıcı davrandığımızı, hem seçmene olan taahhüdümüzü ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz" dedi.

İKİ DÖNEM KURALI

Bilgen, HDP’de “iki dönem kuralı”na ilişkin bir soru üzerine “İki dönem sorunu bizde diğer partilerde CHP ve AKP’de olduğu gibi hukuki bir sorun değil. HDP bir kez seçimlere girdi. Bizim böyle bir sorunumuz yok. Bu sadece bizim ilkesel tartışmamızdır. Seçim komisyonlarımızın ortaya koyacağı tavırla şekillenecek. Parti içi tartışmalarla bu konu netleşecek. Bu konuda çok somut bir tutum yok. İki dönemi olan, üç döneme giren herhangi bir adayımız teknik olarak yok" yanıtı verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler