CHP'den MHP'ye tepki

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "MHP’nin uzlaşmaz tavrını fırsat bilen AKP ülkeyi seçime götürdü ve 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıktı. MHP koalisyon hükümetinin kurulmasına destek vermeliydi” dedi.

Yayınlanma: 02.11.2015 - 09:46
Abone Ol google-news

Tüm, partisinin Bandırma İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım genel seçimlerini değerlendirdi. 7 Haziran seçimlerinde bir milli irade oluştuğunu dile getiren Tüm, “Biz ona Cumhuriyet Halk Partisi olarak saygı gösterdik. O seçimlerde seçmenlerin yüzde 60’ı AK Parti’ye 'hayır' demişti, bu tabloda bir hükümetin kurulması gerekiyordu. MHP’nin uzlaşmaz tavrını fırsat bilen AKP ülkeyi seçime götürdü ve 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıktı. MHP koalisyon hükümetinin kurulmasına destek vermeliydi.” ifadelerini kullandı.

Tüm, şunları kaydetti: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Temennim AK Parti’nin bundan önce yaptığı yanlışları 1 Kasım seçimleri sonrasında yapmaz. Ülke iyi idare edilmiyor. AKP’nin oy çoğunluğunu alması ülkenin iyi yönetildiğini göstermez. Umarın yeni başbakanımız ülkede iç barış ve huzuru sağlar. Ülkede terör problemi var. 7 Haziran’dan bu güne kadar 800 gencimiz ölmüş, bir an önce hükümet iç barışı sağlamalıdır. CHP olarak hükümetin bu konudaki tüm çalışmalarına destek veririz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler