HDP'den Paris açıklaması: IŞİD'e destek verenler de sorumlu

HDP, Paris'te düzenlenen kanlı terör saldırıları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Türkiye'de hem de Avrupa'da bu kadar rahat eylemler yapabiliyor olmasında, bu yapılara destek veren devletlerin de sorumluluğu bulunmaktadır" denildi.

Yayınlanma: 14.11.2015 - 12:43
Abone Ol google-news



HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan saldırılara ilişkin bir açıklama yaptı.

Demirtaş ve Yüksekdağ tarafından yapılan yazılı açıklamada saldırı kınanarak IŞİD ve benzeri yapılara karşı daha fazla dayanışma içinde olunması vurgulandı. HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle: "Sivillere yönelik IŞİD saldırılarının son aylarda sınır tanımaksızın tırmanmasına ve bunların giderek ağırlaşan sonuçlarına üzülerek tanık olmaktayız. Bu vesileyle dün Paris'te ve bir önceki gün Beyrut'ta sivillere karşı gerçekleştirilen insanlık düşmanı saldırıları en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyoruz, Fransa ve Lübnan halklarının acılarını en içten duygularla paylaşıyoruz. IŞİD'in insanlık düşmanı saldırılarına defalarca maruz kalan ve yüzlerce insanını kaybetmiş bir siyasi hareket olarak Beyrut'tan, Reyhanlı'ya, Suruç'tan Paris'e, Bağdat'tan Kobani'ye, Tunus'tan Ankara'ya kadar çok geniş bir coğrafyada insanlık suçu işleyen IŞİD ve benzeri yapılara karşı daha fazla dayanışma içinde olmamızın önemini bir kez daha vurguluyoruz. IŞİD ve benzeri katliamcı yapılara karşı geliştirilecek önlemler, demokrasinin ve özgürlüklerin korunması açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu yapıların hem Türkiye'de hem de Avrupa'da bu kadar rahat eylemler yapabiliyor olmasında, bu yapılara destek veren devletlerin de sorumluluğu bulunmaktadır. Halkların Demokratik Partisi, Fransa ve Lübnan halklarının acılarını paylaşmakta ve onlarla dayanışmasını güçlü bir şekilde ifade ederek sürdürmektedir. Bu saldırılara maruz kalan toplumlara bir kez daha en derin üzüntülerimizi ve taziyelerimizi iletiyoruz"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler