"Ergenekon ve Balyoz'da katakulli var"

“Ergenekon” ve “Balyoz” gibi davalarda paralel yapıyı işaret eden Başbakan Erdoğan, "Balyoz davasını alelacele hallettiler. Ergenekon’da halen gerekçeli karar hazırlanmadı. Burada bir katakulli olduğu çok açık" dedi

Yayınlanma: 08.03.2014 - 15:33
Abone Ol google-news

Daha önce Ergenekon Davası için, 'Ben bu davanın savcısıyım' diyen Başbakan Erdoğan, şimdi de davalar için "Ergenekon ve Balyoz'da katakulli var" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya mitingi sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili Anayasa Mahkemesi kararını değerlendirdi.

"Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay kararlarından sonra normal bir durum" diyen Erdoğan, “Ergenekon” ve “Balyoz” gibi davalardaki paralel yapılanma olasılığına değindi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Balyoz davasını alelacele hallettiler. Ergenekon’da halen gerekçeli karar hazırlanmadı. Burada bir katakulli olduğu çok açık. Bu davalarda haksızlığa uğrayan insanlar var. Çok ciddi sayıda tutuklu insan var. Bütün bu davalarda intikam hissiyle hareket ettiler. Kısacası paralel yapı bu davalarda görevini icra etti."

Paralel yapının, bazı yargı ve emniyet mensupları aracılığıyla AK Parti’ye belden aşağı vurduğunu söyleyen Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin hemen ardından bazı adımlar atacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'a göre paralel yapıdan gelen saldırılar cumhurbaşkanlığı seçimine kadar devam edecek ve yasal olmayan ittifaklar kurulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler