Erdoğan: El Nusra'ya niye kötü diyorsunuz?

Saray'da bir kez daha muhtarları toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'li milletvekilleri için hazırlanan fezlekeler için "Meclis'te karşılığını bulmalı" dedi. Erdoğan'ın gündeminde Suriye'deki son durum da vardı. Erdoğan, El Nusra'nın IŞİD'e karşı savaştığını söyleyerek, "Ona niye kötü diyorsunuz?" diye sordu.

Yayınlanma: 24.02.2016 - 13:59
Abone Ol google-news

<video:486826>

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

- Dünyanın hiç bir yerinde intihar bombacılarına sahip çıkan siyasetçi göremezsiniz.

- Meclisimizin önümüzdeki günlerde milletimizin hissiyatını karşılayacak önlemleri alacağına inanıyorum, fezlekeler Meclis'te karşılığını bulmalıdır. Milletimizin buna tahammülü kalmadı. Parti kapatma konusundaki tavrım belli, karşıyım.

- Dokunulmazlık fezlekeleri Meclis'te tozlanmamalı

- Suçu işleyen kurum değil bireydir. Ceza bireye verilmelidir. Bu fezlekeler parlamentoda tozlanmamalıdır, gereği yapılmalıdır.

"Bu coğrafya devletler, ordular mezarlığıdır varsa bedel ödemeyi göze alan gelsin" - VİDEO

Erdoğan Suriye'de "Savaşa Hayır" bildirisi yayımlayan 200'den fazla aydın, sanatçı, yazar ve aktiviste yönelik eleştirilerine şöyle devam etti;

-Türkiye karşısında açıkça saf tutuyorlar. Bunların arasında uluslararası kurumlar var. Bunlar her fırsatta Türkiye'yi zor duruma düşürmeye çalışıyor. Her fırsatta bildiri yayınlayanların başka bir adı olur mu.

-Türkiye güçlü bir ülkedir. Çukur açanı açtığı çukura gömerek. İmza atanı attığı imzanın utancına gark ederek, Allah'ın izniyle hepsinin üstesinden geleceğiz.

"Türkiye'yi DAEŞ'e yardım ediyor gibi göstermek millete düşmanlık değil mi?"

-Bir kısmı cehaletten böyle konuşuyor. Bir kısmı kafasının içindeki ihanet çukurunda debeleniyor. Hepsinin geçmişleri ve zihin dünyalarında bir arıza mutlaka vardır. Bu kişiler kendilerini ne bu millete, ne bu ülkeye ait hissetmiyorlar.

-Bunlar arasında ülkemize saldıran eli silahlı teröristler var. Uluslararası toplumda Türkiye'yi müşkül durumda göstermek için malzeme üretenler var. Somali bugün Türkiye'nin gözünün içine bakıyor. Bize güçsüz diyenlerin gücü mazlumların, mağdurların yanında değil biz her türlü teröre rağmen Somali'nin yanında bulunduk. Türkiye'yi terör örgütü DAEŞ'e yardım ediyor gibi göstermek millete düşmanlık değil midir? Türkiye güçlü bir ülkedir. Çukur açanı açtığı çukura gömerek,İmza atanı attığı imzanın utancına gark ederek hepsinin üstesinden geleceğiz

"Hangi ülke Türkiye kadar soğukkanlı davranabilir?"

-Tüm dünyaya, özellikle de batı ülkelerine soruyorum. Hangi ülke Türkiye’deki terör eylemlerinin, canlı bombaların, sınır ihlallerine maruz kalıp da Türkiye kadar itidalli, soğukkanlı davranabilir.

-11 Eylül sonrası ABD’de, İngiltere’de metro saldırısının ardından, Fransa’da çeşitli eylemler sonrası yaşananları gayet iyi biliyoruz. Son olarak Avrupa ülkelerinin mülteci sorunu karşısında yaşadıkları panik hala devam ediyor. Öyle mi, koskoca bir ülkeye bir avuç mülteci gidiyor, bugün bizim sadece Kilis ilimize gelen mülteci sayısı kendi nüfusunun üstünde. 130 bin civarında. Kilis’in nüfusu 127 bin. Hale bak ya. Ama Kilis halkı, niye bu mülteciler buraya geldi demiyor. Onlar muhacir, biz ensarız diyor. Gönlünü açıyor.

"El Nusra da DAEŞ’e karşı savaşıyor, ona niye kötü diyorsunuz?"

-Hem DAEŞ’in, hem rejimin hem de YPG’nin hedefi birbirleri değil, Suriye halkının gerçek temsilcisi olan muhaliflerdir. El Nusra da DAEŞ’e karşı savaşıyor. Ona niye kötü diyorsunuz? El Nusra kötü ama PYD’yle YPG iyi. Olay farklı. El Nusra’nın bulunduğu konum farklı olduğu için iyi teröristler, kötü teröristler.

-Tüm Batı, tüm dünya. Amerika, Rusya, İran, AB, BM, maalesef Suriye’de insan onurunun yanında dik bir duruş sergileyemedi. Bu ülkelerin hepsi kendi hesapları uğruna, rejimin ve ona destekleyenlerin yarım milyon insanın katletmesine doğrudan veya dolaylı olarak rıza gösterdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler