Baykal'dan Erdoğan'a: Savcı mı haklı çıktı avukat mı?

Eski CHP Genel Başkanı Baykal, 'Ey Tayyip Erdoğan, Silivri'deki insanların geçerliliği olmadığı ortaya çıkan suçlamaları karşısında 'o davanın savcısı benim' diyen sen değil miydin? Sen Silivri'nin savcısı değil miydin? Bu suçlamaları o insanlara sen yapmadın mı?" dedi.

Yayınlanma: 08.03.2014 - 16:42
Abone Ol google-news

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Ey Tayyip Erdoğan, Silivri'deki insanların geçerliliği olmadığı ortaya çıkan suçlamaları karşısında 'o davanın savcısı benim diyen sen değil miydin? Sen Silivri'nin savcısı değil miydin? Bu suçlamaları o insanlara sen yapmadın mı?" dedi.

Baykal, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Kaman ilçesini ziyaret etti.

Kaman Belediyesi önünde toplanan kalabalığa seslenen Baykal, dün eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un cezaevinden tahliye edildiğini hatırlattı.

Başbuğ'un serbest kalmasına kadar yaşanan sürecin kendilerini düşündüren bir tablo olduğunu belirten Baykal, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Genelkurmay Başkanı 26 ay yani 2 yıldan daha fazla bir süre, bir terör örgütünün yöneticisi olmak iddiasıyla Silivri'ye kapatıldı. Kim? Genelkurmay Başkanı. Bunu kim, Genelkurmay Başkanı yaptı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı hep beraber. Peki görevi zamanında bitince, emekliliği gelince emekliliğe kim ayırdı, bunlar. Emekliliğe ayırırken bir şikayet veya suçlama yaptılar mı? Ne dediler üstün hizmet madalyası verdiler. Memlekete büyük hizmet verdin diye. Öyle değil mi? Ondan sonra bir velvele bir terör örgütünün yöneticisi olduğu ortaya atıldı ve 2 yılı aşkın bir süre içerde kaldı."

"Efendim bana bu tuzağı kuranlar işte onlara da aynı tuzağı kurdu demeye getiriyor açıkça söyleyemiyor ama yahu onlara talimat veren sen değil misin" diyerek Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Baykal, şöyle devam etti:

"Ey Tayyip Erdoğan, Silivri'deki insanların geçerliliği olmadığı ortaya çıkan suçlamaları karşısında o davanın savcısı benim diyen sen değil miydin? Sen Silivri'nin savcısı değil miydin? Bu suçlamaları o insanlara sen yapmadın mı? Buna karşılık o zaman muhalefet partisi olarak ben de 'Silivri'deki sanıkların avukatıyım' dedim. 'Sen savcıysan ben de avukatıyım' dedim. Ne oldu savcı mı haklı çıktı avukat mı? O davaların bir saygınlığı kaldı mı? Nedir o uydurma CD'ler. O montaj olduğunu şimdi herkesin gördükleri. O gizli tanıklar her türlü meymeneti işlemiş tanıklar. Bu memleketin en namuslu düzgün insanlarını nahkum etmek için gizli tanıklık yaptılar. Kimin talimatıyla, kimin işbirliğiyle, kimin yönetimiyle."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler