MHP'den İzmir'de imzacılara operasyon

MHP'de tüzük kurultayının toplanması için İzmir'den imza veren Buca ve Torbalı ilçe başkanları görevden alındı.

Yayınlanma: 14.04.2016 - 12:36
Abone Ol google-news


İzmir'in 30 ilçesinden 14'ünün imzacılara destek verdiği belirtilirken, muhalifler 56 kongre delegesinden 22 imza almışlardı. Görevden alındığını duyunca tebligat gelmeden yönetimiyle birlikte istifa eden MHP Buca İlçe Başkanı Ali Karakuş, "Mücadelemiz yeni başladı. Bu koltuklarda hak etmeden oturan, temsil kabiliyeti olmayan insanlar yerine doğru kişilerin gelmesi için çaba göstereceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı imza toplayan muhalefet, 30 ilçeli İzmir'in 14'ünden imza aldı. 56 kongre delegesinin 22'si, muhaliflere imza verirken Genel Merkez, imzacı ilçe başkanlarına karşı hakerete geçti. MHP'nin Torbalı İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu ile Buca İlçe Başkanı Ali Karakuş, imza verdikleri gerekçesiyle Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok, yönetimindeki eksiklikler nedeniyle görevden alındı. Bayraklı İlçe Başkanı Mustafa Kandil, iki ay önce imza vererek istifa etmişti. Genel Merkez'in görevden almalara Selçuk, Bornova ve Balçova ile devam etmesi bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLARI KOLTUĞUNDAN ETTİ

MHP Buca İlçe Başkanı Ali Karakuş, görevden alınacağı duyumu üzerine dün istifa ettiğini belirterek, teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sait Şanlı ile yaptığı Facebook yazışmalarının da görevden alınmasında etkili olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

"Ben imzacılara destek verdiğimi 10 Ocak'ta facebook hesabımdan paylaştım. Genel başkanımız imzacıların görevden alınmayacağını sadece hakaret edenlerin disipline gönderileceğini söyledi. Bizim bırakın hakareti kem sözümüz yok. Kongre, 2018 yılına kadar sarkmasın diye imza verdim. 1 Kasım seçimlerinden sonra teşkilatlarda ciddi huzursuzluk başladı. İmzacıların yarı yarıya olacağını İl Başkanı Necap Karataş'a ilettim ancak inandıramadım. Buca en az oy kaybının (0.94) yaşandığı ilçe olmasına rağmen tepkiler alıyordum. İki aydır görevden alınacağım yönünde duyumlar geliyordu. 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle şölen hazırlayacağımı il başkanına ilettim. Görevden alınmayacağımı şöleni hazırlayabileceğimi söyledi. Partinin muhaliflerinin sosyal medya hesaplarından yaptıları kötü yorumları kaldırmaları, il yönetiminin de aynı şekilde muhaliflere yönelik kötü değerlendirmeleri silmeleri yönünde karar aldık. Muhalefet olarak biz kaldırdık ancak Teşkilat Başkanı Şanlı, 'adamlık dersi, ateş olsanız cürümünüz kadar yer yakarsınız' yorumunu silmedi. Ben de altına 'düşmanlarımızı sevindirip, dostlarımızı üzmeyin' dedim. Şanlı da 'bana akıl verme' diye yanıtladı. Benim kalemim bu yorum üzerine kırıldı. Biz hiçbir şey olmamış gibi sadece mekan değişikliği yaparak çalışacağız. Bu koltuklarda hak etmeden oturan, temsil kabiliyeti olmayan insanların yerine doğru kişilerin gelmesi için çaba göstereceğiz. bizim için mücadele yeni başlıyor. Bunu partiye zarar vermeden kırıp dökmeden yapacağız. Aslında İzmir'de 56 delegenin 46 delegesi muhalif ama koltuk kaybetmemek için belli etmiyorlar."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler