HDP'li vekilin evine baskın

Şırnak'ta HDP Milletvekili Leyla Birlik'in evini basan özel harekatçılar, kapısını kırdıkları evde arama yaptı.

Yayınlanma: 08.05.2016 - 16:05
Abone Ol google-news


Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı ve saldırılar 55. gününde devam ederken, HDP Milletvekili Leyla Birlik'in evine de baskın yapıldı.

Evde bulunan HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Şırnak Belediyesi Eş Başkanı Serhat Kadırhan ve HDP Şırnak İl Eş Başkanı Sekvan Kılınç'ın evden çıkmasıyla evi basan özel harekatçılar, evin anahtarının getirilmesine izin vermeyerek, kapıyı kırarak içeri girdi. Özel harekatçılar evde arama yapıldı.

Aracı durduran özel harekatçılar, Kadırhan ile şoförü ve Kılınç hakkında "sokağa çıkma yasağını ihlal"den işlem yaptı.

BİRLİK: ÖNCE GİRMEK YASAKTI, ŞİMDİ ÇIKMAK

Şırnak Belediye eş Başkanı DBP’li Serhat Kadırhan, operasyon ve çatışmaların olmadığı Yeni Mahallede güvenlik güçlerinin evde kimse bulundağı sırada HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in evinin kapısının kırılarak içeri girdiğini ve arama yaptığını belirtti.

Cumhuriyet'e konuşan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, kentten 14 gün önce ayrılmak zorunda kaldığını,  HDP Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk, Şırnak Belediye Eş Başkanı DBP’li Serhat Kadırhan ve  HDP Şırnak İl Eş Başkanı Sekvan Kılınç’ın kendisinin evinde kaldığını belirterek,  “Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı 55 gündür hukuksuzca sürüyor.  Ev aramaları yapılıyor, kapılar kırılıyor, evler talan ediliyor. Arkadaşlarımız  evlerinden zorla çıkarılan  Şırnak’tan Kasrik boğazına kadar çadır kuran halkın yaralarını sarmak için bölgeye gitmek istedi. Önce evden çıkmalarına için vermediler. Daha sonra evden çıktıklarında etrafları zırhlı araçlar ve kobralarla sarılarak sokağa çıkma yasağını ihlal etmekten haklarında işlem başlatılacağı belirtildi. 1 saat kadar oyalamışlar bu sırada eve ekip gönderiyorlar. Arkadaşlarımız  eve döndüklerinde evin kapısının kırılmış, evin darmadağın edildiği görmüşler. Arkadaşlarımızın kentten çıkmasına izin vermiyorlar. Açıkçası bu durumdan dolayı kaygılıyım.  Önce girmek yasaktı şimdi çıkmak da yasak. Böyle bir hukuk yok.Bu yaşananlar dokunulmazlık tartışmalarının yansımaları. Bizim zaten dokunulmazlığımız yok. Bu yöntemle bir yere varamayacaklar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler