Kılıçdaroğlu, Baykal kasedi için ifadeye çağrıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP milletvekili Deniz Baykal'a ait kaset soruşturmasıyla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nu tanık sıfatıyla ifadeye çağırdı.

Yayınlanma: 09.05.2016 - 21:31
Abone Ol google-news

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin soruşturma derinleştirilerek sürdürülüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Nisan 2016'da katıldığı bir televizyon programında bazı iddialarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın kaseti izlediğini gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan'ı kayıt altına alıyor. Kaseti Erdoğan'a gönderenlerin Paralel Yapı olduğuna inanmıyorum. O dönem Başbakandı. Bir Başbakana o görüntüleri izlemek yakışır mı?" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Bu ifadeleri değerlendiren Başsavcılık soruşturma kapsamında, Kılıçdaroğlu'nun bilgisine başvurmak üzere düğmeye bastı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcı Vekili, dün Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü'yü aradı. Tutanak altına alınan görüşmede, Kılıçdaroğlu "tanık" sıfatıyla ifadesine başvurulmak üzere ifadeye çağırıldı.

Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki hafta içinde uygun olduğu bir tarihte başsavcılığa gelerek ifade vermesi istenirken, iddia ettiği görüntülerin "kim tarafından, ne zaman ve niye getirildiği, bu görüntülerin elinde bulunup bulunmadığının" sorulacağı öğrenildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler