Hükümetin ilk hedefi başkanlık yolunda yeni yönetim sistemi

65. Hükümet kuran Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de Hükümet Programını okudu. Yıldırım, "Yeni anayasa başkanlık sistemi de dahil olmak üzere yeni yönetim sistemini belirleyecek değişikliğik, 26. yasama döneminde AK Parti yönetimi olarak en öncelikli konumuz olacaktır" dedi.

Yayınlanma: 24.05.2016 - 18:41
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın pazar günü görevlendirmesinin ardından bugün jet hızıyla kurulan 65. hükümetin programını açıkladı.

Binali Yıldırım, "Artık gün bugündür, yeni anayasa başkanlık sistemi de dahil olmak üzere yeni yönetim sistemini belirleyecek değişikliğik, 26. yasama döneminde AK Parti yönetimi olarak en öncelikli konumuz olacaktır. İlk defa millet iradesiyle gerçekleştirilecek anayasanın yapımında diğer partileri de görmeyi bekliyoruz yanımızda" dedi.

Binali Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

1 Kasım seçimlerinde milletimizin AK Parti’nin devamında güçlü bir irade ortaya koymuştur. 1 Kasım seçimlerinin asıl galibi Türkiye’dir. Sayın Ahmet Davutoğlu ve ekibini yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bir bayrak değişimi olduğunun altını çizmek isterim. Sözler her zaman yerine getirildi. Eksiksiz yerine getirmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde oluşan bu kazanımları onun liderliğinde hep birlikte çalışarak geleceğe taşıyacağız. Bütün AK Parti hükümetleri gibi 65. Hükümet de hiç kuşkusuz tüm vatandaşlarımıza hizmet edecek, tüm vatandaşlarımızın hükümeti olacaktır.

"Bölücü terör örgütü, paralel terör örgütü..."

AK Parti hükümetleri 14 yıl boyunca ülkemizde demokrasinin yerleşmesi, milli beraberliğin güçlenmesi için her türlü zorluğa rağmen çalışmıştır. Bundan sonra milli iradeye karşı oluşacak girişimi milletimizin kararlı duruşuyla birlikte aşacağız. Milli güvenliğimiz tehdit eden eski yeni tüm vesayet unsurlarıyla kararlı mücadelemizi devam edecek. Bölücü terör örgütü, paralel terör örgütü başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele devam edecek. Milletimizin birliğine, kardeşliğine halel getirecek gayrimeşru oluşuma izin verilmeyecek. Terör belası Türkiye’nin gündeminden kesinlikle çıkarılacaktır.

 "Başkanlık dahil yeni yönetim sistemi..."

Artık gün bugündür, yeni anayasa başkanlık sistemi de dahil olmak üzere yeni yönetim sistemini belirleyecek değişikliğik, 26. yasama döneminde AK Parti yönetimi olarak en öncelikli konumuz olacaktır. İlk defa millet iradesiyle gerçekleştirilecek anayasanın yapımında diğer partileri de görmeyi bekliyoruz yanımızda. Bu tarihi sorumluluğu beraber yerine getirelim.
Hükümetimiz şimdiye kadar olduğu gibi milletimizin geleceğini inşa etmeye devam edecektir. Her işte insanımızın mutluluğunu ön planda tutacağız. İcraatlerimizin ana gayesi insanların hayat standartlarını artırmak olacaktır. 

Köklü dönüşümleri daha da ileriye taşıyacacağız. Daha güçlü bir Türkiye için ülkeyi zenginleştiren, adil paylaşımı önceliğe, demokrasiyi ileriye taşıyan uygulamalarla milletten aldığımız yetkiyi milletimiz için kullanacağız. Vatandaşlarımızın farklılıklarına saygı göstermeyi sürdüreceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler