Tatil için Türkiye'ye geldi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

Fransa’nın Marsilya kentinde çalışan ve tatilini geçirmek için memleketi Edirne’ye gelen 45 yaşındaki Erkan Y., darbe girişiminin ardından sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla tutuklandı.

Yayınlanma: 20.07.2016 - 21:40
Abone Ol google-news


Diken'de yer alan habere göre, 2 Temmuz günü ailesiyle birlikte memleketi Havsa’ya gelen Erkan Y. söz konusu paylaşımlar nedeniyle savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Erkan Y. ifadesinde içki içtiği zaman küfreden birisi olduğunu, o paylaşımları da içki içtikten sonra yaptığını belirtti.

“Benim yaşadığım ülkede bunlar suç değildir” diyen Erkan Y. Avrupa’da insan hakkı ve ifade özgürlüğü olduğunu, bu yüzden rahat davrandığını söyledi.

Erkan Y. şöyle devam etti: “Ben Türkiye Cumhuriyetini severim ve saygım da vardır. Ben kesinlikle cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmedim. Bundan sonra böyle bir şey paylaşmam, çok pişmanım.”

Edirne adliyesindeki savcılık sorgusunun ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilen Erkan Y., ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler