'Dinen ve örfen uygun değil' dedi, kadınlara belediyeyi kapattı

AKP'li Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakgazi, örf adetler nedeniyle belediyede kadınlara görev yok deyince AKP'li kadın meclis üyesi istifa etti...

Yayınlanma: 07.04.2014 - 16:09
Abone Ol google-news

AKP Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakiz, 30 Mart'ta galip çıktığı seçimlerin ardından belediyenin kapısını adeta kadınlara kapatma kararı aldı. Başkan Barakiz'in seçimin ardından düzenlenen ilk toplantıda, belediyede dinen ve örfen kadınlara görev verilmeyeceğini söylediği bildirildi.

AKP'li başkanın toplantıda söylediği bu sözlerin ardından AKP'nin 3’ü kadın 20 belediye meclis üyesinden biri olan ve istifa eden Nurten Ertuğrul, görevinden istifa etti.

İSTİFA EDEN KADIN MECLİS ÜYESİ KONUŞTU

BDP BÖLGEDE KADIN BELEDİYE BAŞKANI REKORU KIRMIŞTI

Seçim sonuçlarının en çarpıcı kesitleri arasında BDP'nin bölgedeki kadın adayları olmuştu. Çok sayıda kadın belediye başkan adayı gösteren BDP, bölgede AKP ile girdiği yarışta Düyarbakır büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok stratejik belediyeyi kadın adaylarına teslim etmişti. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş sayıda kadın belediye başkanı ile seçimlere damga vuran BDP, AKP'nin kazandığı Bingöl belediyesi için de kadın eş başkan adayı ile yarışmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler