Kılıçdaroğlu: Basın özgürse halk özgürdür

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, başta Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri olmak üzere cezaevindeki gazetecilere dikkat çekerek “Gazeteciler halkın sesi ve kulağıdır. Basını özgür olmayan bir toplum özgür değildir” diye konuştu.

Yayınlanma: 06.03.2017 - 06:25
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başta Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticileri olmak üzere cezaevindeki gazetecilere dikkat çekerek “Basını özgür olmayan bir toplum özgür değildir” dedi.

İzmir programı kapsamında önceki akşam İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni (İGC) ziyaret eden Kılıçdaroğlu, “Bir ülkenin hapishanelerinde 150’yi aşkın gazeteci varsa, bu ülkede demokrasi sorunu var demektir. Bu sorunun aşılması lazım. Hele hele gazetecileri aylarca hapishanelerde tutacaksınız ve iddianame bile hazırlamayacaksınız. Gazetecisi özgür olmayan toplumun kendisi de özgür değildir. Gazetecilerin özgürce yazı yazdığı, eleştirdiği ülkede siyaset, kamu adına denetlenmiş olur. O nedenle medyanın, gazetecilerin sorunların dile getirmek bizim görevimiz” dedi.

Gazetecilerin kamu adına görev yaptıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Gazeteciler belki duymak istemediğimiz ama kamuoyunun duymak istediği haberleri cesurca yapabilmelidir. Bunu yaptığı zaman siyasetçi kendine çekidüzen verecektir. Önünüze engeller çıkarılıyor baskılar yapılıyor, biliyorum. Gazete patronlarına baskılar yapılıyor. Yazı yazdılar, haber yaptılar diye hapse atılıyor. Bunu da biliyorum. Elbirliğiyle bu zorlukları aşmak hepimizin ortak görevi olmalıdır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler