Nihat Zeybekçi: Hollanda'ya ekonomik yaptırım uygulanması söz konusu değil

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Hollanda ile yaşanan diplomatik krizle ilgili olarak bu ülkeye ekonomik yaptırım uygulanmayacağını söyledi. Nihat Zeybekçi, "Şu anda o noktada değiliz, öyle bir şey söz konusu değil" ifadelerini kullandı.S

Yayınlanma: 12.03.2017 - 15:34
Abone Ol google-news

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den Hollanda ile yaşanan diplomatik krizle ilgili olarak açıklama geldi. Nihat Zeybekçi, krizin ardından Hollanda'ya ekonomik yaptırım uygulanması konusunda, "Şu anda o noktada değiliz, öyle bir şey söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

"Yani atılan adımı demokratik olarak veyahut da atılan adımı insani olarak, dış ilişkiler ve diplomatik olarak kabul etmek mümkün değil. Ama birkaç günden beri şunu söylemeye çalışıyorum bu adımları attığınız zaman iki taraf da zarar görecek. Sevinen kim olacak ona bakmak lazım. Bunun sevineni kim olacak, bunun kazananı kim olacak. Dönüp baktığım zaman sevineni ve kazananı eli kanlı bir vampir olarak görüyorum onları da hep beraber biliyoruz zaten. Onları sevindirme niyetinde değilim, sevindirmeyeceğiz. Akıl ona gitmeli" diye konuşan Nihat Zeybekçi, "Kolay olan bir anda yakıp yıkmak her şeyi yerle bir etmek çok kolay" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler