Binali Yıldırım resmi sonuçları beklemeden balkona çıktı

Başbakan Binali Yıldırım, resmi seçim sonuçları henüz açıklanmadan AKP Genel Merkezi önünde balkon konuşması yaptı. Başbakan Yıldırım'ın "Huzur içinde oylama gerçekleştirdik. Şükürler olsun hiçbir sorun yaşamadık" ifadeleri dikkat çekti.

Yayınlanma: 16.04.2017 - 21:44
Abone Ol google-news

<video:722251>

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Duymayan duysun. Tek bir milletiz. Bölücü hainler duysun. Kardeşiz. Gayri resmi sonuçlara göre 'evet'le neticelenmiştir. Yüksek bir katılımla sandığa giden bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halk oylamasında sandıkların güvenliğini sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İlk kez sandığa giden 1 milyon 69 bin gencimize teşekkür ediyorum. Demokrasi tarihimizde bu oylamayla yeni bir sayfa açılmıştır. Teşekkürler Türkiye.

Hepimiz çok çalıştık. Çok gayret ettik. Ülkem adına, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Kampaya döneminde bizi yalnız bırakmayan yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Devlet Bahçeli ve tüm teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi koruyacağız. Demokrasi de budur. Birbirlerine üstünlük sağlamak değildir. Meydanlarda farklı şeyler söyledik. Son sözü millet 'evet' diyerek koydu. Durmak yok, yola devam. Halkımız seçimini yapmıştır. Bu ülke, bu millet artık hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğini bir kez daha göstermiştir.

Vatadaşlarımızın tercihi doğrultusunda geleceği güvenle inşa edeceğiz. Açıkça söylüyorum, bu halk oylamasının kaybedeni yoktur. Şimdi artık beraber olma, birlikte Türkiye olma zamanıdır. Sandıktan evet çıktığı için mutluyuz.

"ŞÜKÜRLER OLSUN, HİÇBİR SORUN YAŞAMADIK"

Bizim nezdimizde öteki yoktur, beriki yoktur. Kimsenin kalbi kırılmasın. Huzur içinde oylama gerçekleştirdik. Şükürler olsun hiçbir sorun yaşamadık.

Şimdi hep beraber çalışarak, hep birlikte gelecek ilk seçimde yeni sistemi inşa edeceğiz.

Bu halk oylamasında, hayır diyenler de birdir, evet diyenlerde birdir. Hepsini sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler