HDP’de eş genel eşbaşkanlık için 3 isim öne çıktı

HDP’de yeni eş genel başkan olacak isim için parti bileşenleri arasında tartışma yaşanıyor. İsim gelecek hafta yapılacak kongrede belirlenecek.

Yayınlanma: 13.05.2017 - 21:16
Abone Ol google-news

HDP’de Figen Yüksekdağ yerine eş genel başkan olacak isimin belirlenmesinde bileşenler arasında tartışma yaşanıyor. ESP, Yüksekdağ yerine gelecek ismin kendi bünyesinden olmasını talep ederken, bu talebe diğer bileşenlerin sıcak bakmadığı belirtiliyor. HDP’nin gelecek hafta yapılacak olağanüstü kongresinin izleyicisiz olacağı da belirtiliyor.

HDP, Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin ve parti üyeliğinin düşürülmesinin ardından parti tüzüğü gereği önümüzdeki hafta olağanüstü kongrede yeni eş genel başkanı belirleyecek. Yüksekdağ’ın yerine eş genel başkan olacak ismi belirleme konusunda parti içinde bir süredir çeşitli tartışmalar yürütülüyordu. Bu kapsamda HDP dün Parti Meclisi ve Kadın Meclis Grubu’nun bir araya geldiği iki ayrı toplantı yaptı. Edinilen bilgiye göre parti içinde yeni eş genel başkan olacak kişinin sol siyasetten gelen bir isim olması, Türk olması gibi kriterlerin aranması gerektiği dillendirilirken, parti içinde öne çıkan bir başka görüş ise partinin olağanüstü bir dönemden geçtiği için bu kriterlere uygun bir isim üzerinde ısrar edilmemesi oldu. ESP ise Yüksekdağ yerine gelecek olan eş genel başkanın kendi bünyesindeki bir isim olması gerektiği görüşünü yapılan toplantılarda dile getirirken, diğer bileşenlerin bu talebe sıcak bakmadığı öğrenildi.

3 isim konuşuluyor

Parti kulislerinde eş genel başkan olacak isim üzerinde henüz bir mutabakat sağlanamadığı belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre kadın eş genel başkan olacak isim için bugüne kadar HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP MYK üyesi olan ve halen eş genel başkan vekilliği görevini yürüten Serpil Kemalbay ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın isimleri dillendiriliyor. Eş genel başkanın kim olacağı bu hafta içinde yapılacak son toplantıların ardından netleştirilecek. HDP’nin 20 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongresinin parti tüzüğü gereği yapılacak olması nedeniyle izleyiciye açık bir etkinlik olmayacağı dile getirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler