Erdoğan: Yoruldum diyen bırakıp gitsin

Erdoğan, teşkilatlar ve belediye başkanlarıyla çekişme yaşayan milletvekillerini fırçaladı, kongreler öncesinde uyardı.

Yayınlanma: 27.07.2017 - 23:45
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partinin ilçe ve il kongreleri öncesinde teşkilatlar ve belediye başkanlarıyla çekişme ve sorun yaşayan milletvekillerini sert biçimde uyardı. Uzun süre görevde kalan insanların ‘profesyonel deformasyon hastalığı’na yakalanabildiğini kaydeden Erdoğan, “Yoruldum diyen varsa bize gerek kalmadan çekilsin. Birbirinizin rakibi değilsiniz. Eğer saygısızlık devam ederse parti olarak kaybederiz” dedi.

Erdoğan, dün milletvekilleriyle AKP Genel Merkezi’nde toplantı yaptı. 2019’da yerel seçim, ardından da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi olduğunu anımsatan Erdoğan, yüzde 51 oy almaları gerektiğini söyledi. AKP’de teşkilatın önemli, karşılıklı saygının esas olduğunu kaydeden Erdoğan, “Milletvekili seçilene kadar il başkanları ve belediye başkanlarının desteğini alıyor ve iyi geçiniyorsunuz. Seçildikten sonra ise bu desteği gözardı ediyorsunuz. Aynı şey belediye başkanları için de geçerli. Yeri geldiğinde siz teşkilatı yükselteceksiniz, yeri geldiğinde onlar sizi yükseltecek. Birbirinizin rakibi değilsiniz” dedi.

 Kaybederiz’ uyarısı

Vatandaşlardan gelen şikâyetlerin önemli olduğunu kaydeden Erdoğan, “Vatandaş ‘eskiden böyle değildiniz, gider gelirdiniz şimdi kibir var’ diyor. Birbirimize sevgi saygımızı, birlik ve beraberliğimizi kaybedersek, karşılıklı saygısızlık devam ederse kamuoyunda itibarımız kalmaz, kaybederiz” diye konuştu. ‘Profesyonel deformasyon’ diye bir hastalığın olduğunu, uzun süre görevde kalan bazı insanların bu hastalığa yakalanabildiğini kaydeden Erdoğan, buna dikkat edilmesini istedi. Partililerin her kademede görevini yapmasının çok önemli olduğunu anlatan Erdoğan, “Eğer ‘yoruldum’ diyen, yorulan, dava idrakini kaybeden varsa bize gerek kalmadan kenara çekilsin. Yerini başka arkadaşa bıraksın. Tecrübelerinden faydalanacağımız arkadaşlarımızdan dinamik olanlarla yolumuza devam ederiz. Partinin davasına inanan herkese kapımız açık” dedi. Kongre sürecinde teşkilatlardaki görevlendirmelerle ilgili olarak milletvekillerinin önerilerini genel merkeze iletmelerini isteyen Erdoğan, “Yol gösterici olun. Müdahil ve karar verici bir rol üstlenmeyin” uyarısında bulundu.

Vekillerden ‘seçim arifesindeymiş’ gibi çalışmalarını isteyen Erdoğan, “Milletle birlikte olmak hayat tarzıdır bizim için. Milletvekilleri, şehirlerimizde halkla iç içe olmalı. Halkın tümüne ulaşmak zorundayız. Gönülleri almak, kazanmak çok önemli. En iyi tatil milletle birlikte olmaktır” diye konuştu.

2019’da yeni içtüzük

İçtüzük değişikliğiyle ilgili konuşan Erdoğan, “Bu yapılan değişiklik 2019’a kadar uygulanacak düzenlemelerdir. Sonrasında kapsamlı bir içtüzük değişikliği yapılacak” ifadesini kullandı. OHAL’in yabancı yatırımcıları engellediği eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan, “OHAL, yabancı yatırımcılar için bir bahane olamaz. Vakti gelince o bahaneyi ortadan kaldırırız” diye konuştu.

Erdoğan'dan FETÖ ile mücadele itirafı: Sıradan insanların üzerine gidildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler