‘Nöbete CHP’den destek

HDP’nin Diyarbakır’da parkta sürdürdüğü ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ eylemini ziyaret eden CHP İl Başkanı Sayın, ‘Adalet arayan herkesin yanındayız’ dedi.

Yayınlanma: 28.07.2017 - 23:00
Abone Ol google-news

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, HDP Milletvekilleri tarafından Diyarbakır’da tutulan ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret etti. Sayın, eylem için “Canı gönülden destekliyoruz” dedi. HDP’li milletvekillerinin Diyarbakır’da merkez Kayapınar ilçesindeki Ekin Ceren Parkı içinde başlattıkları ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ eyleminin 4. gününde, CHP Diyarbakır teşkilatından destek geldi. CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve il yönetimi, parkta nöbet tutan HDP’li milletvekillerini ziyaret etti. HDP’lilere çiçek vererek bir süre sohbet eden CHP’li Sayın, CHP’nin adalet isteyen herkesin yanında olacağını belirterek, “7 yaşındaki bir insan da 70 yaşındaki bir insan da çıkıp adalet diye bağırdığında CHP yanında olacaktır. HDP’nin değerli yöneticilerinin bu başlattıkları ‘Adalet ve vicdan oturma eylemini’ canı gönülden destekliyoruz. Tüm Türkiye halkı emin olsun bu rejimin sonunda çok güçlü bir şekilde adalet ve demokrasi gelecek. Bundan AKP’li yetkililer emin olsun” dedi. HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise konuşmasına 62 haftadır İstanbul Galatasaray Meydanı’nda adalet arayan iş cinayetlerinde yaşamını yitirenlerin ailelerine selam göndererek başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, G20 zirvesinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki “O bir terörist” sözlerini hatırlatan Baydemir, “Yalan, siyasetçinin başvuracağı yöntem değildir. G20 toplantısında Eş Genel Başkanımıza ithamda bulundu, ‘terörist’ dedi. Bu yalandır, iftiradır. Selahattin Demirtaş cezaevinde 18 gün önce sana bir açıklama yaptı. ‘Açıkla’ dedi. ‘Delilin varsa savcıya ver’ dedi. ‘Eğer yoksa sen yalancısın’ dedi. Halen suskun. Suskunluğundan daha vahimi yalanına bir tek kendisi inanıyor. Elini vicdanına koyan kimse inanmıyor. Elini cüzdanına koyan inanmış gibi duruyor. Biz bu yalanın iftiranın peşini bırakmayacağız. Ya delilini ortaya koyarsın savcıya verirsin ya da henüz vakit varken yalanından geri dön. Sen muhalif olan herkesi ötekileştiriyorsun. Ya terörle ya da teröre destek vermekle suçluyorsun” dedi.

Gürültü eylemi

Saatler 21.00’i gösterdiğinde HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Hüda Kaya, Garo Paylan, Behçet Yıldırım, Feleknas Uca, Müslüm Doğan, Nimetullah Erdoğmuş, Ziya Pir, Dilan Dirayet Taşdemir ve Berdan Öztürk ile partinin üst düzey yöneticileri düdük çalarak, ellerindeki çubuklarla parktaki oturma banklarına vurarak gürültü eylemi yaptı.Yurttaşlar da balkon demirlerine vurarak ve ışık kapatıp açarak eyleme katıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler