Erdoğan: Yozgat milletvekili diye Kürt değil zannetmeyin, Bekir Bey Kürttür, Kürt

Diyenet'in yaz kampı töreninde öğrencilere hitap eden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda bizim hükümetimizin içinde, partimin içinde, üst düzey yöneticilerimizin arasında benim Kürt kardeşlerim var. Az önce size hitap eden Bekir Bey Kürttür. Hükümetin aynı zamanda sözcüsüdür. Yani Yozgat milletvekilidir diye, Kürt değil zannetmeyin ha, Kürttür, Kürt" diye konuştu.

Yayınlanma: 05.08.2017 - 14:12
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen  Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği kapanış programına katıldı. Buradaki konuşmasında 6-7 Ekim'de Kobani için yapılan eylemler üzerin HDP'ye yüklenen Erdoğan, kendi partisinin içinde de Kürt isimlerin olduğunu belirtti.


Erdoğan'ın şöyle konuştu:

"Siz sevgili evlatlarımızın geleceğe  yönelik Türkiye'mizin bir köşe taşı olduğuna olacağına inanıyorum. İnşallah sizler, özellikle Güneydoğu'da, Doğu'da döndürülmek istenen o kirli çarkları şu anda  tersine çeviriyorsunuz, çevireceksiniz. Buna inanıyorum. Yaz kamplarının bundan sonra çok daha farklı bir şekilde düzenlememesini de arzu ediyorum Başbakan yardımcım ile az önce bunu değerlendirdik. Hem farklı illerde yaymak illerinden çıkamayan Güneydoğulu yavrularımızın medeniyetimizin köşe taşlarımız ile onların tanışmasını sağlamamızın çok büyük önemi olduğuna inanıyorum. Bunlar da bizim için problem değil. Süratle halledip bütün yavrularımızı gerek orta, lise  kısmındaki öğrencilerimizi buralara inşallah sevk etmek suretiyle birer aylık kurslarda yaz boyu çalışmaları devam ettirmenin faydalı olacağına inanıyorum. Sizler inşallah Asım'ın nesli olacaksınız. Sizler, bu kurslara katılarak zulmü alkışlamayacağınızı, ecdadınızı sahip çıkacağınızı, haksızlığa rıza göstermeyeceğinizi hele esarete asla katlanamayacağınızı bunun için gerekirse tüm dünyaya meydan okuyacağınızı ifade etmiş oluyorsunuz. Zor iş zannetmeyin bütün mesele o inanç ve imanla yetişmektir. 15 Temmuz'da ezanına, bayrağına el uzatanların başını ezeceğine tüm dünyaya ilan eden bir ecdadın mirasını devir alacak nesle yakışan duruş sizin duruşunuzdur. 15 Temmuz'da benim milletim, kaçmadı üzerine üzerine gitti."


"15 TEMMUZ DAHA ANLAMLI"

Çeşitli platformlarda kimilerinin yeni nesil konusunda ümitsizliğini dile getirdiğini görüyorum. Ben ise tam tersine yeni nesilden, yani sizlerden ümitliyim. Onlar gibi ümitsizliğim yok. Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmeyeceğiz. Tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen, kendini her alanda en iyi şekilde yetiştiren bir neslin geldiğine inanıyorum, bu nesli karşımda görüyorum. İnşallah sizler ülkemizi, milletimizi bugün bulunduğu yerden çok daha ilerilere taşıyacaksınız. Bunun için Türkiye'nin 2053 ve 2071 vizyonlarını biz sizlere emanet ettik. Biz göremeyeceğiz ama siz inşallah o günleri görecek ve yaşayacaksınız. Nasıl gece gündüz çalışıyorsak sizlerin de çok daha fazla gayret göstereceğinizden en ufak bir şüphe duymuyorum. 18 Mart 1915'i yaşamadınız, bunu okuyorsunuz ama 15 Temmuz'u yaşadık. Bu bizim için daha anlamlı.

"BEKİR BEY KÜRTTÜR, KÜRT"

Haziran seçimlerinde biraz başarı gördüler, hemen ardından sokaklara çağırdılar ve 53 kişinin ölümüne neden oldular. Hani siz Kürtlerin temsilcisiydiniz? Nasıl iş bu? Şu anda bizim hükümetimizin içinde, partimin içinde, üst düzey yöneticilerimizin arasında benim Kürt kardeşlerim var. Az önce size hitap eden Bekir Bey Kürttür. Hükümetin aynı zamanda sözcüsüdür. Yani Yozgat milletvekilidir diye, Kürt değil zannetmeyin ha, Kürttür, Kürt. Aynı şekilde yine Başbakan Yardımcımız Gaziantep Milletvekili köken itibariyle Batmanlı Mehmet Şimşek Kürttür. Benim genel başkan yardımcım Mehdi Eker Bey Kürttür. Bizim böyle bir derdimiz yok. Üstünlük Kürtlük ile Türklük ile değil, kim Allah'a daha yakın ise o üstündür.

"CAMİDEN TERÖRİST ÇIKMAZ"

Örgütün amacının, bölgedeki çocuklarımızı hem okuldan hem camiden kopartarak kendi sapkın ideolojilerinin kulu, kölesi, robotu yapmak olduğu açıktır. Niye? Çünkü biliyorlar ki camiden, mescitten, o minberlerden, o mihraptan, o vaaz kürsüsünden terör ve terörist çıkmaz.

Siyasi cinayetlerde İHL izi

"DİYANETİN BU KONUDA ÇOK EKSİĞİ VAR"

"Ülkemizde zihinleri bilgiyle, gönülleri imanla dolu nesiller yetişmesi birilerinin hep korkulu rüyası olmuştur. Bir dönem zirveye çıkan imam hatip okulu alerjisinin gerisindeki sebep de budur. Ona da tahammül edemediler. Niye? Çünkü imam hatipte farklı bir nesil gelir endişesi taşıdılar. Sırf bunun için eğitim sistemimiz defalarca altüst edilmiştir. Bunu söylerken diğer düz, Anadolu, fen, bunları asla bir kenara koymak, böyle bir düşüncemiz yok, oraların mezunlarına da bizim şiddetle ihtiyacımız var. Onların üzerinde de özel çalışmalarımız var. Kaliteyi oralarda da arayacağız. FETÖ terör örgütü, işte bu zaafı kullanarak ülkemizde kök salmış ve milletimizin başına bela olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın aslında bu konuda ciddi eksiklikleri olduğunu da söylemek isterim. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok ama çok geç kalmıştır. Defalarca bu ikazları meydanlarda yaptık, özel görüşmelerimizde yaptık, özellikle Güneydoğu, Doğu, buralardaki çalışmalarda geç kaldık"

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NA ÇAĞRI

Diyanet İşleri Başkanı'na da çağrıda bulunan Erdoğan, "Hanım kardeşlerimizin Diyanet'teki görevleri ve sayıları artmalı" dedi.

MAHALLELİ ARTIK İMAMINA İNANMIYORSA...

Erdoğan, "Bizim toplumumuzda mahalli, mahallesinin imamına güvenir. Kapısını ona açar. Eğer bugün bu durum değişmişse, mahalleli imamına güvenmiyorsa, evinin kapısını ona açmıyorsa, bunun üzerinde durup düşünmek lazım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler