Mezarlık saldırganlarının ifadesi Süleyman Soylu'yu yalanladı

İçişleri Bakanı Soylu, Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine yönelik saldırı olayında “Ermeni” sözünün geçmediğini iddia etti, ancak tutuklanan şüpheli “Burası Ermeni mezarlığı değil” diyerek itiraf etti.

Yayınlanma: 21.09.2017 - 09:30
Abone Ol google-news

<video:823257>

 

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranların “Buraya Ermeni gömdürmeyiz” şeklinde cümleler kullanmadığı açıklamasını soruşturma dosyası yalanladı.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı İncek Mahallesi’nde 13 Eylül akşamı Hatun Tuğluk’un cenazesi saldırıya uğramıştı. Saldırı üzerine İncek’e gelen Bakan Soylu’nun ise karakolda saldırganlardan Murat Alp ile fotoğraf çektirmesi tartışma yaratmıştı.

Bakan Soylu, Nagehan Alçı’ya yaptığı açıklamada, “Karakolda görüntüleri izledim. ‘Buraya Ermeni gömdürmeyiz, buraya Alevi gömdürmeyiz’ gibi cümleler edilmemiş” iddiasında bulunmuştu. Ancak Cumhuriyet’in ulaştığı soruşturma dosyası ve şüpheli ifadeleri Soylu’yu yalanladı.

Gözaltına alınan yedi kişiden Cemil Özdemir, Barış Şimşek ve Murat Alp 18 Eylül’de tutuklanmıştı. Şüphelilerden Şimşek, ifadesinde, kalabalığın toplu şekilde slogan atarak, “Buraya PKK’lı gömülmez, şehidimiz var” diye bağırdıklarını, kendisinin de PKK’lı gömülmesini istemiyorum diye bağırdığını, bundan başka da kalabalıkta bazı cümleler söylemiş olabileceğini, ancak ne söylediğini hatırlamadığını söyledi.

Bakan Soylu ile çekilen fotoğrafı basına yansıyan şüphelilerden Alp da benzer şekilde ifade verdi. Tutuklanan Özdemir de, ifadesinde, mezarlıkta 50-60 kadar kişinin toplandığını, herkesten ayrı ayrı buraya terörist cenazesi gömülmez gibi farklı sesler, bağırmalar olduğunu belirterek, “ben de burası Türkiye Cumhuriyeti devleti mezarlığı, Ermeni mezarlığı değil, teröristler gömülemez diye bağırdım” diye ifade verdi.

Soruşturma dosyasına iki polis tarafından hazırlanan Görüntü İzleme Tutanağı da girdi. Tutanakta, kalabalık içinde Özdemir’e benzerliği ile dikkat çeken şahsın, “Sabaha kadar buradayız, sıkıntı ise sıkıntı. Burası Türk toprağı. Burası Kürt toprağı değil. Ermeni toprağı değil burası. Leyla Zana’nın anasının toprağı değil burası, gitsin istemiyoruz” şeklinde söylemlerde bulunduğu belirtildi.

İşte o ifade tutanağı:

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler