AKP Milletvekili Abdulkadir Yüksel yaşamını yitirdi

AKP Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 25.09.2017 - 19:25
Abone Ol google-news

Meclis'teki odasında çalışmalarını sürdürürken kalp krizi geçiren AKP Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, ambulansla Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil ameliyata alınan Yüksel, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AKP'den 26'ncı dönem Gaziantep Milletvekili seçilen Yüksel, 10 yıl Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde belediye başkanlığı yaptı. Geçen yıl da Gaziantep'te geçirdiği trafik kazasında yaralanan Yüksel evli ve 3 çocuk babasıydı.

YILDIRIM VE KAHRAMAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden AKP Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel'in kaldırıldığı Güven Hastanesi'ne geldi. Burada bir açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Gaziantep Milletvekilimiz Abdülkadir Yüksel, bugün geçirdiği kalp krizi sonrası Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun. Mecliste görevi başında kalp krizi geçiriyor. Hemen müdahale edilmesine rağmen maalesef hayata döndürülemedi. Çok değerli bir milletvekilimiz. Uzun yıllar doğduğu Bilecik'te belediye başkanlığı yaptı. Hemşehrilerinin gönlüne taht kurmuş çok değerli bir insandı. AK Parti grubu olarak milletvekilimizin vefatından dolayı üzüntümüz büyük. Yarın 11.00'de TBMM'de resmi tören düzenlenecek, ardından ikindi namazını müteakip doğduğu Bilecik'te toprağa verilecek" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise, "Bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin. Örnek bir şahsiyetti. Yıllarca belediye başkanlığı yaptı. Çok çalışkan, gayretli, örnek bir şahsiyetti. Bizler iki dünyalıyız. Fani bir alemdeyiz, bir de vefa alemi var. Müslümanlar cennette buluşacak inşallah. Bütün ailesine sabırlar diliyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler