Erdoğan özür diledi... 'Hata yaptım'

AKP'li Metiner, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın AKP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki istişare toplantısında yaptığı bir hatadan dolayı partililerden özür dilediğini yazdı.

Yayınlanma: 28.09.2017 - 11:33
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Pazar günü AKP İstanbul İl Başkanlığında istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yerine aday gösterilecek isim üzerine parti yöneticileri ile istişare toplantısı yaptı.

AKP İstanbul'da kritik toplantı... Erdoğan'ı Kadir Topbaş karşıladı

AKP'li Mehmet Metiner, Star gazetesindeki köşesinde o toplantıya dair bir not paylaştı. Toplantıda Erdoğan'ın bir isim önermediğini ve kararı parti yetkililerine bıraktığını iddia eden Metiner, Erdoğan'ın toplantıda yaptığı bir hatadan dolayı özür dilediğini aktardı.

Metiner'in aktardığına göre olay şöyle yaşandı: 

"Reis'in ne yaptığını anlatayım.

 Bir: Reis isim belirtmedi. Ne konuşmasında yaptı bunu, ne de el altından yayarak. Hiçbir öneride bulunmadı. Hiçbir ismi empoze etmedi. İmada dahi bulunmadı.

 İki: Seçimi tamamen o toplantıya çağırdığı topluluğa bıraktı. "Kimi istiyorsanız onu seçin! Özgür iradenizle siz belirleyin!" dedi. Nitekim kurulan sandıklarda herkes istediği gibi oy kullandı.

 Üç: Reis sadece seçilecek yeni başkanın kriterlerini ortaya koydu: "Davasına sadakatle bağlı, AK Parti'ye ve İstanbul'a yük olmayacak biri!"

 Sandıktan çıkan ismin kim olduğunu bugün öğrenmiş olacaksınız.

 Benim asıl tarihe not düşmek istediğim anekdot bununla bağlantılı olarak Reis'in kendi hatasına vurgu yapıp özür dilemesiyle alakalıdır.

 Oy sayım işlemi bittikten sonra kürsüye çıkan Reis, kendi riyasetinde iki genel başkan yardımcımız ve il başkanımızın katılımıyla yapılan işlem için gerekli açıklamada bulundu.

 İşte tam bu esnada yaptığı bir hataya göndermede bulunarak hepimizin huzurunda özür dileyince bir alkış tufanı koptu.

 "Ben" dedi. "Tasnif Komisyonuna Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili arkadaşımızı dahil etmeyi unutarak hata yaptım. Tamamen bana ait olan bu hatadan dolayı Başkanvekili kardeşimden özür diliyorum."

 O kadar doğal, o kadar içtendi ki görülmeye değerdi...

 Kendi hatasını görüp kendi emrindeki bir partili arkadaşından ve dava kardeşinden herkesin huzurunda özür dileyen bir Reis vardı karşımızda...

Reis böyle biriydi işte...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler