Sezgin Tanrıkulu: Ankara katliamı korkunç bir suç zincirinin bütünü

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Ankara katliamı kendisi kadar öncesi ve sonrası açısından da korkunç bir suç zincirinin bütünüdür” dedi.

Yayınlanma: 22.11.2017 - 17:34
Abone Ol google-news

Tanrıkulu yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Gar Katliamının yeni görüntüleri... Bombacı birçok noktada kameralara yakalanmış

Bugün ve yarın devam görülecek olan 10 Ekim Ankara Gar Katliamı davasının altıncı duruşması kamuoyu tarafından pürdikkat izlenmelidir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük toplu bombalı katliamının faillerinin katliam öncesinde aylarca izlenmiş olduğu artık açıktır. Buna rağmen bu canilerin engellenmemiş olmasının sorumluları mutlaka yargı önünde hesap vermelidir. Bu vahşetin geleceğini bile bile önlem almayan sorumlulardır! 10 Ekim Katliamı sonrası kamuoyu araştırması yaparak oylarındaki artışı belirleyenler ve bunu utanmadan kamuoyuna ilan edenler, önleyici tedbirleri almamalarının sebebini ortaya koymuşlardı. Ayrıca katliam sırasında yaralıların üzerine tazyikli su ve gaz sıkan ve sıktıran kamu görevlilerinin de niyetleri açıktır. Ankara Katliamı kendisi kadar öncesi ve sonrası açısından da korkunç bir suç zincirinin bütünüdür. Bu suç zincirinin tüm halkaları teker teker ele alınmalı ve sorumlular tek tek adaletin karşısına çıkarılarak cezalandırılmalıdır.

Ankara Adalet Sarayı’ının hemen yanında gerçekleşen bu katliamın sorumlularının yine aynı Adalet Sarayı’nda cezalandırılması, adaletin bir an önce tecelli etmesi tüm kamuoyunun ortak beklentisidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler