Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi görevden uzaklaştırıldı

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına karar verildi. CHP İstanbul İl Başkanlığı, tüm milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve üyelere saat 19.00'da Ataşehir Belediye binası önünde toplanma çağrısı yaptı. Belediye binası önünde açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, "Siz ne yaparsanız yapın, İstanbul'u alacağız, sizi de seçimle göndereceğiz." dedi.

Yayınlanma: 08.12.2017 - 17:12
Abone Ol google-news

<video:882453>

 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin uzaklaştırılması, CHP tarafından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Man Adası belgelerini ve Rıza Sarraf ile ilgili Erdoğan’a MİT bilgilendirmesi yapılmasına karşı “intikam operasyonu” olarak değerlendirildi.

Londra’da bulunan Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alındığı haberini öğrendikten sonra telefonla kurmaylarından bilgi aldı. Operasyonun amacının Kılıçdaroğlu olduğu ve Erdoğan’ın çocukları ve yakınlarına yönelik açıklamaları nedeniyle, “aynı yöntemle” intikam alınmaya çalışıldığı değerlendirmesi yapıldı. Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye dönmeden açıklama yapmama kararı alırken Londra’daki heyette yer alan Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, açıklama yaparak, karara tepki gösterdi..

‘Hodri meydan’

Erdoğdu, AKP’nin ne yapmaya çalıştığını bildiklerini belirterek, “Son dönemde dile getirilen yolsuzluk olaylarının intikamını almaya çalışıyorlar. Ancak bu şekilde muhalif belediyelerin belediye başkanlarını görevden almak sadece faşist rejimlerde olur. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Halkın oyuyla gelen belediye başkanının İçişleri’nin siyasi talimatlarına kurban etmeyeceğiz” dedi. Erdoğdu, TBMM’de bir araştırma komisyonu kurularak, bütün partilerin belediye başkanlarının araştırılmasını isteyerek, “Hodri meydan, bakalım kimin belediye başkanı temiz ve namuslu görelim” diye konuştu.

'Amaç gündem değiştirmek'

CHP milletvekilleri İlgezdi’nin görevden alınmasına tepki gösterdi.

-Bülent Öz: İçişleri Bakanı’nın İlgezdi’yi görevden alması CHP’ye yapılan bir mobbingdir. OHAL adı altında yapılan bu mobbingle CHP’yi susturamazsınız.

-Yıldız Tur Biçer: İçeride ve dışarıda her türlü yolsuzluk ve hukuksuzlukla tarihin en itibarsız iktidarının sahipleri; rezil belediyelerinin pisliklerini kirli iktidar gücüyle muhalefet belediyelerine sıçratmaya çalışıyor.

-Eren Erdem: Parsel parsel peşkeşe imza atmış FETÖ’cüleri bando mızıka ile uğurlarlar, sandıkta kazanamadıkları belediyelere ya kayyım atar ya da görevden alma yoluyla “milli iradeye darbe” yapmaya çalışırlar. Sizden korkan sizin gibi olsun.

-Ahmet Akın: CHP’li belediyelere yapılan 2019 Yerel Seçim korkusudur. Kendi yolsuzluklarını, REZAletlerini üst üste koysak buradan Man Adası’na yol olur, gündem değiştirmek için CHP’li belediyeleri kullanıyorlar.

Battal İlgezdi'den ilk açıklama

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınmasına CHP'den ilk tepkiler

İlgezdi servetini açıkladı: Varlıklıyım, arsayı sattım 17 daire aldım

 CHP'li Yarkadaş'tan İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin açıklama: Man Adası belgelerine…

Görevden uzaklaştırılan Battal İlgezdi hakkındaki iddialarla ilgili olarak kendini böyle savunmuştu

İLGEZDİ'NİN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle; "Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, hakkında Mülkiye Müfettişlerince düzenlenen raporlar ve adli mercilerce yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar sebebiyle, Anayasanın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 06.12.2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir. Battal İlgezdi'nin Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasında, İmar Kanununa, Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa, Devlet İhale Kanununa aykırı hareketle Görevi Kötüye Kullanma, Belediyenin/Kamunun zararına sebebiyet verme, İhaleye Fesat Karıştırma, Haksız Mal Edinme, kamu görevlilerinin Gerçeğe Aykırı Belge Düzenlemesine göz yumulması fiillerinin işlenmesi olarak nitelenen aşağıdaki hususlar göz önüne alınmıştır: Battal İlgezdi'nin, Ataşehir Belediye Başkanı seçilmeden önce yaptığı işleri Belediye Başkanı seçildikten sonra sonlandırdığı izlenimi verdiği halde, bu işlerine yakın akrabaları ile siyaset ve iş ilişkisinde içinde bulunduğu kişi ve şirketler aracılığıyla, kendi varlığını gizleyerek devam etmesi, Bu şahıs ve şirketler üzerinden yürütülen faaliyetlerin tamamına yakınının Battal İlgezdi ile ilişkili ve muvazaalı unsurlar içermesi ve gerektiğinde yeni şirket kurdurularak ya da yakın akrabalarının mevcut şirketlerde yönetim kurulu başkanı olarak görev alması sağlanarak yürütülmesi, Bu kişiler ve/veya şirketler aracılığıyla gerçekleştirilen inşaat işlerinin Ataşehir Belediyesinin yetki alanı içinde yürütülmesi, yapılan inşaat işlerinde imar mevzuatına ciddi aykırılıklar olmasına karşın Ataşehir Belediyesi görevlileri tarafından zamanında ve eksiksiz olarak gerekli yasal işlemlerin yapılmaması ve/veya yaptırılmaması, hatta gerçeğe aykırı belge düzenlenerek diğer yetkili mercilerin yanıltılması, Yakın akrabalarınca ekonomik durumlarına uygun olmayan şekilde ciddi miktarda gayrimenkul edinilmesi, Ataşehir Belediyesinin bazı taşınmazlardaki hissesinin satışında ve/veya ihalesinde mevzuata aykırı, Belediye Başkanının işbirliği içinde olduğu kişiler/firmalar lehine usulsüz işlemler yapılarak Belediyenin zararına sebebiyet verilmesi, Söz konusu hususlarla ilgili Bakanlığımıza intikal eden çeşitli yolsuzluk ve usulsüzlük iddia ve şikayetlerinin intikal etmiş olması; bunlardan bir kısmı ile ilgili bakanlığımızca işlem başlatılarak soruşturma izni verilmiş olması; ayrıca yetkili adli mercilere intikal etmiş adli mercilerin gereğini takdir etmekte olduğu iddia ve şikayetlerin bulunması ve İstanbul Anadolu Başsavcılığınca Battal İlgezdi hakkında İhaleye fesat karıştırma ve haksız mal edinme iddiaları ile ilgili açılmış derdest davanın bulunması.

Söz konusu edilen bu yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına, kamuoyunun da bilgisi dahilinde olan; Buz Rezidans adlı yapının üzerinde inşa edildiği parseldeki belediye hissesinin muvazaalı işlemlerle devrinin sağlanması, Buz Rezidans'a ruhsata aykırılıklar olduğu halde yapı kullanma izni verilmesi, İmar Kanununun 32. ve 42. maddeleri uyarınca yaptırım uygulanmaması, yasal yaptırım uygulanma zorunluluğu doğduğunda ise yaptırımın gereği gibi uygulanmaması, Erguvan Parkı olarak bilinen alanda usulsüz, rant amaçlı imar mevzuatına aykırı yapılaşmaya gidilmesi, alanda yapılacak inşaatlar ve yapıların kullandırılması ihalesine fesat karıştırılması, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin akrabalık ilişkisi içinde bulunduğu yakını tarafından imar planında konut alanı olan bir parselin satın alınması, konut alanı olan bu parselde imar mevzuatına aykırı olarak özel eğitim kurumu inşa edilmesi ve daha sonra buranın yine Battal İlgezdi'nin yakın bir akrabasının yönetim kurulu başkanlığını yaptığı bir şirkete satılması, bu şirket tarafından da yüksek bedelle özel okul olarak kiraya verilmesi, Oda Kule 1 ve Oda Kule 2 olarak bilenen yapılarda imar mevzuatına aykırı işlemler yapılması, Bütün bu usulsüz, yolsuzluk içeren işlemlerin belediye başkanının yakın akrabaları ve iş ortakları ve onların yakın akrabaları ile karmaşık ilişkiler zinciri oluşturularak ve kendi kimliği gizlenerek gerçekleştirilmesi, Örnek teşkil etmektedir." 


Battal İlgezdi: Alnım açık, yüzüm ak

İçişleri Bakanlığı’nın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevden uzaklaştırmasının ardından Ataşehir Belediyesi’nde hareketli saatler yaşandı. Belediyenin önüne gelen partililer İlgezdi’ye destek verirken hükümete tepki gösterdi. CHP, acil olarak tüm Merkez Karar Yürütme Kurulu üyelerini Ataşehir Belediyesi önüne çağırdı. Genel başkan yardımcıları, İstanbul milletvekilleri, İstanbul’daki CHP’li belediye başkanları ve ilçe başkanları da belediye binasında İlgezdi’yle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Beraat kararları var

Belediyenin önünde kendisini desteklemeye gelenlere seslenen Battal İlgezdi, “Bildiğiniz gibi kendini şikâyet eden ilk belediye başkanı benim. Hodri meydan. Kendi belediye başkanları gitsin kendilerini şikâyet etsin. Bu iddiaların hepsi yargıya taşınmış ve bunlarla ilgili beraat kararı verilmiştir. Evrak karartıyormuşuz. Yargı elinizde, medya elinizde. Varsa kararttığımız bir şey söyleyin. Hukuk burada çökmüştür. Bu bir siyasi tavırdır. Biz buradayız. Belediye başkanı olarak verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Alnım açık. Yüzüm ak” dedi.

Örtbas operasyonu

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, AKP’nin kendi üstündeki yolsuzlukları örtbas etme operasyonu yaptığını belirterek “Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri teslim alma operasyonudur. CHP’li belediyeleri teslim etmeyeceğiz. Talimatla yapılan operasyonlara asla müsaade etmeyeceğiz. Sonuna kadar kavga vereceğiz. Bütün partilileri bütün İstanbulluları buraya davet ediyorum. Bu esas İstanbul’da 5 milyon oyun hayır çıkmasının bedelidir. Siz ne yaparsanız yapın, İstanbul’u alacağız, sizi de seçimle göndereceğiz” dedi.



Man’a misilleme

İlgezdi’nin görevden alınmasına tepki gösteren İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise “Bu operasyon Man Adası belgelerine yönelik bir misillemedir. İktidar Man Adası belgelerinin yarattığı sarsıntıyı CHP’li belediyelerde de yolsuzluk var algısıyla sıfırlamaya ve itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Kendi belediye başkanlarını bir gerekçe göstermeden görevden alan ama bu belediye başkanları üzerindeki yolsuzluk şaibesini kaldıramayan iktidar, CHP’li belediyelere de yönelerek aklınca bir denge sağlamaya çalışıyor” dedi.

<video:882628>

Engin Altay: Tehlikeli sürece giriyoruz

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasını “Yeni ve tehlikeli bir gerilim sürecine giriyoruz. Tayyip Erdoğan kamplaşmadan ve kutuplaşmadan beslenen bir siyasetçi. Şimdi tam da bunu yapıyor. Bunlar, Türkiye’yi daha büyük bunalımlı günlerin beklediğinin işaretidir” şeklinde değerlendirdi. İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasına gerekçe olarak “delil karartma olasılığının” gösterildiğini belirten Altay, “Bu operasyon yavuz hırsızın ev sahibini bastırma operasyonudur. Ataşehir Belediyesi’ne belediye personelinden çok İçişleri Bakanlığı personeli ve savcılar geldi gitti. Didiklenmeyen, araştırılmayan bir şey kalmadı. Olmayan delil karartılmaz” dedi. “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı Man Adası belgeleri, Rıza Sarraf’ın itirafları gibi konularda Tayyip Erdoğan’ın nasıl sıkıştığı ve kamu vicdanında nasıl yargılandığı ortada” diyen Altay, İlgezdi’nin uzaklaştırılmasının AKP’nin kamu vicdanında kaybettiği itibarı tolere etmek için yaptığı siyasi bir operasyon olduğunu söyledi. Ataşehir halkının iradesinin gasp edildiğini ifade eden Altay, “Battal İlgezdi’nin şahsında CHPli belediyelerin tamamına sahip çıkacağız. Araştırılması gereken Man Adası belgeleridir, Sarraf’ın itiraflarıdır. 17- 25 Aralık’ta kapatılan asrın rüşvet ve yolsuzluk sürecidir” dedi.

CHP İSTANBUL'DAN ÇAĞRI

CHP İstanbul İl Başkanlığı, tüm milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve üyelere saat 19.00'da Ataşehir Belediye binası önünde toplanma çağrısı yaptı.

<video:882629>

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI CANPOLAT'TAN AÇIKLAMA

Belediyenin önüne gelen CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat basın mensuplarına bir açıklama yaptı 

Canpolat, "Bu AK Parti’nin kendi üstündeki yolsuzluklarını örtbas etmenin, kapatmanın bir operasyonudur. Ataşehir Belediye başkanımız kendisi iki sene önce Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendisi için suç duyurusunda bulunmuştur. 'Gelin hakkımda benimle ilgili çıkan haberleri soruşturunuz.' diyerek, Cumhuriyet Başsavcılığı’na bizzat il başkanı ile birlikte gidip başvurmuştur. Kendisi ve ailesi her seferinde her gün bir müfettişle karşı karşıyadır. Burada bir tek hedef vardır. Cumhuriyet Halk Partili başarılı belediye başkanlarının başarısını, başarısız gibi gösterme operasyonudur. Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri teslim alma operasyonudur" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerini teslim etmeyeceklerini söyleyen Canpolat, "Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yönelik talimatla yapılan operasyonlara asla müsaade etmeyeceğiz. Sonuna kadar kavga vereceğiz. Şimdi basın aracılığıyla soruyorum. İçişleri Bakanına, hangi evrakı istediniz de, Battal İlgezdi vermedi size? Hangi belgeyi istediniz de o belgeyi vermedi? Tehlikeli olarak görüp el çektiriyorsunuz. Bu operasyonu size yaptırmayacağız. Bütün partilileri bütün İstanbulluları buraya davet ediyorum. Bütün milletvelillerini buraya davet ediyorum. Bu ülkeyi sizin keyfi yönetiminize bırakmayacağız. Biz her türlü kavgayı vermeye, her türlü mücadeleyi vermeye, her türlü bedeli vermeye Cumhuriyet Halk Partililer olarak, İstanbullular olarak hazırız. Bu esas İstanbul’da 5 milyon oyun hayır çıkmasının bedelidir. Siz ne yaparsanız yapın, İstanbul'u alacağız, sizi de seçimle göndereceğiz. Dünyanın her yerinde saldırıların katmerli arttığı dönem faşizmin ayak seslerinin geldiği dönemdir. Biz bu ülkeyi faşistlere ve faşist diktatörlere teslim etmeyeceğiz. Bunun kavgasını sonuna kadar vereceğiz" ifadelerimi kullandı.

 

<video:882602>

 Ataşehir Belediyesinden Dilek Ağacı'yla 'Kadına Şiddete Hayır' etkinliği


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler