Hükümetten çarpıcı açıklamalar: Kimyasal hadım gündeme gelecek

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül :Çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarında kimyasal hadımın gündeme gelebileceğini söyledi.

Yayınlanma: 20.02.2018 - 11:51
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarında kimyasal hadımın gündeme gelebileceğini söyledi. Gül, "Mahkeme kararıyla, infaz süresince, kimyasallarla cinsel isteği azaltma ve ortadan kaldırma konusunu birkaç gün içinde yürürlüğe koyma hususunda irademiz var" diye konuştu.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da "Hadım da dahil konu görüşülecek" dedi.

DANIŞTAY YÜRÜTMEYİ DURDURMUŞTU

Cinsel suçlarda faillere ‘kimyasal hadım’ uygulanabilmesini öngören yönetmelik için 20 Ağustos 2017'de Danıştay’a açılan davada değişikliğin kanunla yapılabileceği kararı çıkmıştı.

Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren ve Resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğin 7/1. maddesine göre şöyle tanımlanmıştı:

Cinsel saldırı suçlularına yönelik olmak üzere ayakta ya da yatarak, ilaçla ya da ilaçsız olarak veyahut her iki usul ile cinsel dürtünün azaltılmasına ya da denetimine yönelik tedaviler ile cinsel isteğin azılmasını ya da yok edilmesini sağlayan yöntem.

Danıştay 10. Dairesi kararını bu görüş ışığında yönetmeliğin 7/1. maddesinin yürütmesinin durdurulmasına oy çokluğuyla karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler