Yaşar Doğu için mindere

Turnuva İstanbul'da başlıyor

Yayınlanma: 26.07.2018 - 15:05
Abone Ol google-news

Ekim'de düzenlenecek dünya şampiyonası öncesinde en önemli turnuva olma özelliğini taşıyan 46. Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası, Bahçelievler'deki Hasan Doğan Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Final müsabakaları 29 Temmuz Pazar günü yapılacak turnuvaya 21 ülkeden yaklaşık 300 güreşçinin katılacak.

Dünya sıralamasına puan vermesi nedeniyle büyük önem taşıyan turnuvaya dünyanın en önemli güreşçileri katılacak. Önemli başarılar elde etmiş sporcuları bulunan ABD Milli Takımı da turnuvada tam kadro mücadele edecek.

ABD takımında, 74 kiloda olimpiyat ve 4 kez dünya şampiyonu Jordan Burrougs, 97 kiloda olimpiyat ve 2 kez dünya şampiyonu Kyle Synder, 61 kiloda dünya şampiyonu Logan Stieber, 86 kiloda olimpiyat ve dünya üçüncüsü Michael J. Cox, 57 kiloda dünya ikincisi Thomas Gilman, 70 kiloda Pan American şampiyonu ve dünya üçüncüsü James Green, 86 kiloda David Taylor, 125 kiloda Nicholas Gwiazdoowski gibi güçlü isimler yer alıyor.

Türkiye'den ise Yasemin Adar, Evin Demirhan, Buse Tosun, Süleyman Atlı, Selahattin Kılıçsallayan, Yakup Gör, Fatih Erdin, Rıza Yıldırım, Cengizhan Erdoğan, Selim Yaşar, Mustafa Kaya, Recep Topal, Ahmet Bilici, Hüseyin Civelek gibi Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya kazanmış güçlü isimler mindere çıkacak.

Ayrıca Azerbaycan, Gürcistan, İran, Ukrayna, Belarus, Dağıstan, Bulgaristan, Romanya'dan birçok Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçi de turnuvada mücadele edecek.

Dünya şampiyonasının provası olma niteliğindeki karşılaşmaların büyük bir çekilmeye sahne olması bekleniyor.

Bahçelievler Belediyesinin sponsorluğunda organizasyonda güreşseveler maçları ücretsiz izleyebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler