VAR'da karar RİVA'nın

TFF, VAR sistemini tanıttı

Yayınlanma: 01.08.2018 - 18:36
Abone Ol google-news


Rusya’da yapılan 2018 Dünya Kupası’nın ardından Süper Lig’de Lefter Küçükandonyadis Sezonu ile birlikte Türkiye’de de resmen uygulamaya başlanacak Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi dün tanıtıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, VAR sisteminin, Riva'daki merkezden uygulanacağını belirtti. TFF’nin Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen VAR tanıtım toplantısında konuşan Namoğlu, şunları söyledi: “Riva'daki VAR merkezinden maçlar yönetilecek. Kulüpler Birliği bu sisteme çok destek verdi. Bu merkezde 9 maça video yardımcı hakemler dahil olabilecek. Türkiye'de son haftaya girildiğinde 9 maç aynı anda oynansa bile 9 maça aynı anda müdahale edilebilecek. Dünya Kupası'nda VAR'ın uygulamasını izledik. Aldatmalarda ise yüzde 43 azalma oldu. Topun oyunda kaldığı süreye ortalama 48 saniye ilave süre geldi” ifadelerini kullandı.
İtiraza sarı kart
VAR sistemi, 2018-19 sezonunda Spor Toto Süper Lig, TFF Süper Kupa, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları ile Spor Toto 1. Lig play-off müsabakalarında uygulanacak. Nihai karar her zaman hakem tarafından verilecek. İncelemeyi yalnızca hakem başlatabilir. VAR, hakeme sadece inceleme önerisinde bulunabilir. İnceleme süreci ne olursa olsun, kararı hızla incelemek için herhangi bir zaman baskısı yok. Oyuncular ve takım görevlileri hakemin etrafını sarmamalı veya eğer bir karar incelenecekse, inceleme sürecini veya nihai kararı etkileme girişiminde bulunmamalıdır. "İnceleme işareti" kullanan bir oyuncu sarı kart alacak.
ALİ KOÇ:
Olmazsa olmaz
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, VAR sisteminin futbol için bundan sonra ‘olmazsa olmaz’ bir unsur olacağını söylerken “VAR kesinlikle olumlu olacak. İnsanın olduğu yerde her zaman hata olur ama hatayı minimize edecek teknoloji Dünya Kupası’ndan sonra da kaçarı olmadığı görüldü. VAR bundan sonra bir norm haline gelecek” dedi.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler