Demirören, milli ruhu çağırdı

Hedef Rusya maçı

Yayınlanma: 06.09.2018 - 10:41
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup maçlarına Trabzon'da Rusya ile başlamasının ayrı bir anlam taşıdığını belirtti.

Rusya ile yarın yapılacak karşılaşma için hazırlanan maç kitapçığında açıklamaları yer alan Demirören, belirlenen yeni hedeflere ulaşmak adına bu müsabakanın önemli olduğunu ifade etti.

"Ko¨klu¨ ku¨ltu¨ru¨yle futbol tarihimizde ayrı bir yeri olan Trabzon'da 7,5 yıllık aradan sonra milli mac¸ oynamanın gururunu yas¸ıyoruz." ifadesiyle açıklamasına başlayan Demirören, şunları kaydetti:

"A Milli Takımımız, u¨lkemizin en modern statlarından S¸enol Gu¨nes¸ Spor Kompleksi'nde yeni bir yolculugˆa c¸ıkıyor. UEFA'nın yeni organizasyonu Uluslar Ligi mac¸larımıza, UEFA EURO 2024 ev sahipligˆi aday s¸ehirlerimizden Trabzon'da ve dost u¨lke Rusya kars¸ısında bas¸lamak ayrı bir anlam tas¸ıyor. Teknik direkto¨ru¨mu¨z Mircea Lucescu yo¨netiminde belirledigˆimiz yeni hedeflere ulas¸mak ic¸in bu mac¸ta Trabzonlu futbolseverlerin es¸siz destegˆine c¸ok ihtiyacımız olacak. Eminim ki tribu¨nlerimizde emsalsiz bir birlik ve beraberlik o¨rnegˆi sergileyecegˆiz, milli ruhumuzun gu¨cu¨nu¨ bir kez daha bu¨tu¨n du¨nyaya go¨sterecegˆiz."

Genç futbolculara gösterilecek sabrın başarının altın anahtarı olduğunu aktaran Yıldırım Demirören, "Onların enerjisi ve tecru¨beli oyuncularımızın katkısıyla son mac¸larımızda o¨zlenen milli takımın yolda oldugˆunu go¨rdu¨k. Gurur duyacagˆımız bas¸arıların ilk halkasına Rusya o¨nu¨nde imza atacagˆımıza, bu yolun sonunda EURO 2020'ye katılacagˆımıza inancımız tam. Bu mac¸ vesilesiyle u¨lkemizde bulunan Rusya Futbol Federasyonu delegasyonu, teknik heyet ve futbolcularına Tu¨rkiye'ye hos¸ geldiniz diyor, kendilerini agˆırlamaktan dolayı onur duydugˆumuzu belirtmek istiyorum. Tu¨m futbolseverleri ay-yıldızla bulus¸maya davet ediyor, keyifli bir mac¸ aks¸amı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Muhabir : Hilmi Sever


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler