Fenerbahçe'nin artıları eksileri...

Dördüncü hazırlık maçını Alman temsilcisi Herta Berlin ile yapan Fenerbahçe, üstün oynadığı, bol gol pozisyonuna girdiği maçtan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Yaptığı hazırlık maçlarında ilk defa mağlup olan sarı-lacivertliler oyun olarak iyi sinyal verdi.

Yayınlanma: 26.07.2019 - 12:22
Abone Ol google-news

Fenerbahçe, dördüncü hazırlık maçında Herta Berlin ile karşı karşıya geldi. İkinci yarıda Redan ve Ibisevic'in gollerine engel olamayan Fenerbahçe İranlı yeni golcüsü Allahyar Sayyadnamesh'in siftah yaptığı maçta hazırlık dönemindeki ilk yenilgisini aldı.

Maça gelirsek Fenerbahçe, daha önce oynayıp kazandığı Boluspor, Bursaspor ve berabere kaldığı Wolfsburg maçlarına oranla çok daha iyi bir futbol sergiledi. Özellikle ilk yarıda Moses, Rodriguez, Vedat Muriç ve Kruse'den oluşan hücum dörtlüsünden pozisyona girmeyen kalmadı. Tolgay'ın maçın hemen başında sakatlanıp oyunu terk etmesi soral bozdu. Fenerbahçe'nin bu maçtaki artı ve eksileriyse şöyleydi:

+ Geçen yıl cezaalanında çoğalamayan Fenerbahçe'nin bu bölgede daha kalabalık olması.

- Yaşanan pozisyonda ön ve arka direk paylaşımı yapılmaması ve forvetler arasındaki uyumsuzluk.

+ Fenerbahçe'nin hücumda çok pozisyona girmesi. Vedat'ın mücadelesi, Rodriguez'in driplingleri, Moses'in geçen yıla oranla çok farklı olması, Kruse'nin hücumda paslarıya pozisyonlar yaratması.

- Gol vuruşlarındaki becereksizlik ve şansızlık.

+ Orta saha oyuncusu olarak bilinen Jailson'un savunmada gösterdiği iyi performans. Savunmadaki hamleleri ve defanstaki paslarıyla Jailson'un ve Galatasaray'dan transfer edilen Serdar Aziz'in iyi oyunu.

- Sadık'ın yetersiz performansı, defansın ortasında yeterince alternatif olmaması, iyi oyunlarına rağmen Jailson ve Serdar Aziz'in az da olsa yaptığı pas hataları. Bunlar pozisyon olarak Fenerbahçe kalesine döndü.

+ Geçen yıl kiralık olarak Alanyaspor'a giden Ozan ile hiç forma bulamayan Tolga Ciğerci'nin orta sahada yaptığı mücadele. Koşu mesafesi olarak takımın açıklarını kapatmalarındaki başarı.

- Tolgay Arslan'ın maçın hemen başında sakatlanarak oyundan çıkması... Onun yerine giren Mehmet Ekici'nin dünkü maç özelinde düşük bir performans sergilemesi.

+ Maç boyu sergilenen hırslı oyun.

- Karşılaşmanın sonlarında Emre Belözoğlu ve Hertha Berlinli Torunarigha arasında çıkan tartışma maç sonunda koridorlarda devam etmesi.

GENÇLERİN DURUMU

+ Ankaragücü'nden transfer edilen kaleci Altay Bayındır'ın maçın ikinci yarasında ilk defa şans bulması...

- Yediği iki golde hatası olmayan Altay'ın tedirginliğinin maça yansıması...

+ Isla ve Dirar'ın Milli Takım'da olması forma şansı bulan Murat Sağlam ile ikinci yarıda oyuna giren Abdülcebrail Akbulut hırslı oyunlarıyla dikkat çekmesi...

- İki bek oyuncusunun yaptığı iki hata golle sonuçlanması. Bu oyuncular kendini geliştirmeye devam etmeli.

+ Alper Potuk'un sakatlanmasıyla oyuna giren genç Allahyar Sayyadnamesh'in şık vuruşuyla hemen golü bulması.

- Allahyar Sayyadnamesh'in sadece 10 dakika oynaması, genç yetenek Ferdi Kadıoğlu'nun hiç şans bulamaması. Yine maçın son bölümünde oyuna giren ve esas yeri santrafor olan Yusuf Mert'in kanatta görev yaptığı bölümde top kayıpları ve savunmada yetersiz kalması.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler