
HİLMİ TÜRKAY
Beşiktaş Kulübü’nde Fikret Orman’ın görevini bırakıp Ahmet Nur Çebi’nin kongreyi kazanmasıyla güzel işler olmaya başladı. Borçlar hâlâ var. Bu borçlar, öyle kolay kolay bitmeyecek. Orman, fena borç bırakmış. Yönetici bir dostumu (ismini buradan zikretmeyeceğim) deplasmanda kazanılan Konyaspor maçı sonrası arayıp tebrik ettiğimde bana aynen şu ifadeleri kullanmıştı: “Kazanmak güzel ancak sevinemiyoruz. Şampiyon olsak dahi sevinemeyeceğiz. Çünkü her gün her gece bu borcları nasıl sonlandıracağız diye düşünüyoruz.” Borç batağındaki kulübü idare etmek gerçekten çok zordur. Kulübe giren para yok çünkü hepsi temlikli. Takım ligde yükselişe geçti. Abdullah Avcı’yı istifaya çağıranları şimdi görmek istiyorum. Beşiktaş, puan tablosunda 5. sırada. Dördüncü F.Bahçe’yle aynı puana (21) sahip. Unutulmasın; bu takım neredeydi, kısa sürede nerelere geldi. Yönetim 3-5 ay önce gelseydi belki Avrupa’da da başarı yakalanabilirdi. 2020’nin Ocak’ında takıma 2-3 transfer takviyesi yapılacağını duydum.
İhraç kararını iptal ettirdi
Bir önceki başkan Fikret Orman’ın genel kurulda, “İhracını istiyorum” demesinin ardından Disiplin Kurulu talimatıyla ihraç edilen genel kurul üyesi Ozan Biber’in ihraç kararı mahkemece iptal edilmiş. Biber, avukatı Aker Çıtak’la beraber 4 yıllık hukuk zaferini dün itibarıyla kazanmış oldu. İhraç edilen bir diğer isim Ahmet Gelberi de genel kurul üyeliğine yeniden geri döndü. Orman döneminde ihraç edilen ya da ceza alan Sinan Vardar, Yalçın Karadeniz, Seyit Ateş ve Şeref Nasır gibi isimler, sık sık aldıkları bu cezanın hukuksuz olduğunu dile getiriyordu. 5 yıl disiplin cezası alan ve seçme-seçilme hakkı elinden alınan Divan Kurulu eski başkanlarından Şeref Nasır, ceza süresi dolduktan sonra Divan Kurulu başkanlığına aday olmuştu.
Mr. Ajax Beşiktaş’ta
Futbol Şube Sorumlusu Erdal Torunoğulları, ‘Mr. Ajax’ lakabıyla bilinen ve dünyanın birçok ülkesinde çalışan Sjaak Swart’le anlaşma yapmış. Torunoğulları; geçen günlerde bir paylaşımda bulunarak, “Kendisiyle futbol hakkında derin bir sohbet gerçekleştirdik. Hem 81 yaşında olmasının tecrübesini hem de yenilikçi fikirlerini dinlemek büyük bir keyifti” ifadelerini kullanmıştı. Swart. bundan böyle Beşiktaş adına da taramalar yapacak ve scout ekibinin belirlediği oyuncuları Siyah-Beyazlılara yönlendirecek.
Bir dip not: Yarın kulüp binasında yılın son, yeni yönetimin ilk Divan Kurulu Toplantısı yapılacak. Kaçırmayın derim.