Yeşil sahada 'topuklu' tepki

Türkiye Kadınlar 2. Ligi'nde mücadele eden Kayseri Gençlerbirliği kadın futbol takımının oyuncuları, kadın cinayetlerine tepki amacıyla, topuklu ayakkabıyla antrenman yaptı.

Yayınlanma: 06.03.2015 - 13:15
Abone Ol google-news


Kayseri Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı oyuncuları, artan kadın cinayetlerine karşı seslerini duyurabilmek için, farklı bir etkinliğe imza attı. Üzerlerinde 'Özgecan canımızdır' yazılı tişört ve siyah şort ile topuklu ayakkabı giyerek antrenmana çıkan futbolcular, kadına şiddetin önlenmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Futbolculardan Şeyma Yücel, akşam okuldan geç çıktıkları zamanlar olduğunu ve Özgecan Aslan olayından sonra korkarak sokağa çıktıklarını vurguladı.

Yetkililerin daha duyarlı davranması gerektiğini dile getiren milli futbolcu 18 yaşındaki Tayyibe Nur Ketük ise, " Bugün , Özgecan ve kadına karşı şiddete 'dur' demek için, böyle bir etkinlik yaparak sesimizi duyurmaya çalıştık. Başka Özgecan'ların ölmesini istemiyoruz. Yetkilerin daha duyarlı davranmasını istiyoruz. Kızlarımıza sahip çıksınlar" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler